Sahte AFAD Sitesiyle Kredi Karti Bilgisi Toplayip Dolandiriyorlar

Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrasinda tüm Türkiye tek yürek olurken dolandiricilar da bos durmuyor. Insanlarin yardim etmek için deprem bölgesine seferber oldugunu gören dolandiricilar sahte AFAD sitesiyle kredi karti bilgisi toplayip vatandaslari kandiriyor.



Tüm Türkiye deprem bölgesindeki depremzedelere yardim göndermek için seferber olurken, bazi dolandiricilar bunu firsata çevirdi. AFAD adi altinda sahte site açan dolandiricilar yardim adinda topladiklari paralarla vatandaslari dolandirdi. Açilan söz konusu sitede bagis yapmak isteyen kisilerden form seklinde gösterilen alanda vatandasin kredi karti bilgilerinin girilmesi isteniyor. Kredi karti bilgilerinin girilmesi sonrasi ise hesap sahibinin kredi karti bosaltiliyor.

Arama motoruna reklam verdiler

Internette birçok kullanicinin kullandigi dünyaca ünlü arama motoru Google’da tanitim yayinlayarak en üst siraya çikan sahte site böylelikle daha çok kullaniciya ulasarak daha çok kisiyi dolandiriyor.

Daha önce AFAD adina açilan sahte siteler kapatildi

AFAD adina bagis toplamak için daha önce açilmis 6 adet sahte internet sitesi tespit edilmis ve USOM (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi) tarafindan belirlenen sitelerine erisim engellenmisti.

Bir kullanici o anlari telefonla kayit altina aldi

Sitenin durumundan süphelenen bir kullanici sitenin açik oldugu pencereyi cep telefonu kamerasi ile kayit altina aldi.
Kaynak: İHA