Ordu'dan Deprem Bölgelerine Yardimlar Sürüyor

Ordu’da vatandaslarin deprem bölgelerine ulastirmak üzere getirdigi yardim paketleri ikinci gününde de devam ediyor. Ordu Büyüksehir Belediyesi hizmet binasinda biriken yardimlar ile dolan 6’nci tir yola çikti.

Ordu'dan Deprem Bölgelerine Yardimlar Sürüyor
Kahramanmaras’ta 7,7 ve 7,6 büyüklügünde meydana gelen depremlerin ardindan tüm Türkiye tek yürek oldu, depremzedelere yardimlar yagmaya basladi.

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de destek çagrisina üzerine harekete geçen Ordulular belediye binasini çesitli yardimlarla dolup tasirdi.

Depremin ilk günü bebek mamasi ve bezi, battaniye, gida, kislik kiyafet, ayakkabi gibi vatandaslardan gelen yardimlarla 5 tir doldurularak deprem bölgelerine hareket ettirildi. Depremin ikinci gününde de yardimlarina devam eden vatandaslar Ordu Büyüksehir Belediyesi hizmet binasina gelmeye devam ediyor. Ekiple ile bir olan vatandaslar, ihtiyaçlari tek tek ayirip paketleyerek tirlara yüklüyor. Yardimlar geldikçe dolan tirlar depremzedeler için yola koyuluyor.

Çesitli yardim malzemeleri getiren Enis Erarslan, hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara ise acil sifalar diledi. Erarslan, “Gönlümüzden ne koptuysa bir seyler getirdik. Çocuk bezi, battaniye, çocuk giysisi, ayakkabi, çorap, peçete, meyve suyu, su. Elimizden geldigince bir seyler getirmeye çalistik. Duygulaniyoruz. Yardim eden arkadaslarim var, para topladik, malzeme aldim getirdim. Insanlarimiz büyük çaba gösterdi. Biz arkadaslar olarak da aksam konustuk bir araya geldik. Ellerinden geleni yaptilar” dedi.

52 yasindaki Nazel Asçi isimli kadin, çok duygulandigini belirterek, “Allah’im acil sifalar versin. Allah yardimcilari olsun. Rabbim ellerimizden tutsun. Allah’imdan baska hiç kimse yer ve gök Allah’indir, bizim bir seyimiz yok, O’nun elindeyiz. Rabb’im bize yardimci olsun cümlemize. Çok üzüldüm. Çok duygulandim. Rabb’im onlarin bizlerin yardimcisi olsun. Bizim de evlatlarimiz var. Çok duygulandim. Dua ettim sabahlara kadar” ifadelerine yer verdi.

Dün ve bugün yardim kolisi getirdiklerini ve insanlarin çok duyarli oldugunu kaydeden Zeynep Bodur, “Elimizden ne geldiyse yardimci olmaya çalistik. Allah onlarin yardimcilari olsun. Depremi biz de hissettik, bir de o insanlarin yikima ugradiklarini düsündügümüz zaman, evlatlarimizi ve her seyimizi kaybettigimizi düsünmek çok kötü. Allah yardimcilari olsun, insanlarimizdan da epey bir yardim talebi var” diye konustu.

Öte yandan yardimda bulunmak isteyen vatandaslar, yardim paketlerini Ordu Büyüksehir Belediyesi hizmet binasina getirerek, ekiplere teslim etmeye devam ediyor.
Kaynak: İHA