Depremzedeler, Basaksehir Çam Ve Sakura Sehir Hastanesi'nde Tedavi Altinda

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerin ardindan Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’ne getirilen 2’si çocuk 9’u yetiskin toplam 11 depremzedenin tedavilerinin sürdügü ögrenildi.

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremin ardindan yaralilar gece saatlerinde Istanbul’a getirilmeye baslanmisti. Yaralilar, ilk etapta agirlik durumlarina göre Istanbul Avrupa Yakasi’ndaki farkli hastanelere nakledilmisti. 2’si çocuk 9’u yetiskin olmak üzere toplamda 11 depremzedenin hastanede tedavileri devam ediyor. Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’ne getirilen depremzede yakini ve Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Yogun Bakim Koordinatörü Prof. Dr. Güldem Turan da konuyla ilgili açiklamalarda bulundu. Prof. Dr. Turan, depremzedelerin takip ve tedavilerinin devam ettigini belirtti ve, “Kapasitemiz var, daha da hasta kabulünü saglayabiliriz” dedi.



“Kapasitemiz var, daha da hasta kabulünü saglayabiliriz”

Çok büyük bir olay yasanildigini belirten Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Yogun Bakim Koordinatörü Prof. Dr. Güldem Turan, “Bizim hastanemize deprem bölgesinden 11 tane agir hasta getirildi.

Istanbul’a sevk edilen en agir hastalar bizde su anda. Bu 11 hastamizdan 2 tanesi çocuk, 9 tanesi yetiskin. Takip ve tedavilerine devam ediyoruz. Kapasitemiz var, daha da hasta kabulünü saglayabiliriz” açiklamasinda bulundu.

“Babasi ve küçük kardesi su anda Ankara’da hastanedeler”

Aile dostu olduklarini belirten hasta yakini Hüseyin Uslu, “Yakinimiz ailesiyle beraber Adiyaman’da depremin altinda kaldi. Kendisini uçak ambulansla beraber buraya sevkini gerçeklestirdiler. Kendisi su anda yogun bakimda. Hocalarimizla konustuk, çok sükür hayati bir sikintisi bulunmamakta ama enkazin beline düsmesi nedeniyle operasyona devam ediliyor. Insallah durumu iyi olacak. Bütün ailesiyle beraber enkaz altinda kaldilar. Babasi ve küçük kardesi su anda Ankara’da hastanedeler, onlarin sevkini biz kendi imkanlarimizla gerçeklestirdik” seklinde konustu.



“Ailenin geri kalaninin hala enkaz altinda oldugu bilgisi maalesef elimizde”

Kendilerine nasil ulastiklarini da anlatan hasta yakini Uslu, “Ailesinin geri kalan üyeleriyle alakali bir bilgi sahibi degiliz. Bilinci yerinde ve biraz üzgün. Sok etkisi hala devam etmekte. Apartmanin 2’nci katinda oturuyorlardi. Kardesiyle beraber enkazin içinde kalmislar. Babasi bize arayarak ulasti. ‘Buraya bir kepçe gönderir misiniz, çocugumun buradan kurtulmasi için bir kepçelik isi var’ diye feryat etti. Akabinde biz 112’yle ve diger yetkili birimlerle iletisime geçtik ancak onlar kendi imkanlariyla, oradaki es dost vasitasiyla molozlari kaldirarak çocuklari oradan çikarttilar. Ama ailenin geri kalaninin hala enkaz altinda oldugu bilgisi maalesef elimizde. Kardesimiz Vahit daha 18 yasindan küçük” dedi.

Kaynak: İHA