Çorum'dan Deprem Bölgesine Her Gün 60 Bin Ekmek Gönderilecek

Çorum’da Halk ekmek fabrikasi depremzedeler için ekmek üretimi yapiyor. Kentten deprem bölgesine her gün 60 bin ekmek gönderilecek.

Çorum'dan Deprem Bölgesine Her Gün 60 Bin Ekmek Gönderilecek
Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, depremin yasandigi ilk andan itibaren Çorum Belediyesi’nin tüm birimleriyle teyakkuz halinde oldugunu söyledi.

Baskan Asgin, “Kahramanmaras Afsin’de görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin oradaki durumun vahametini ilettikçe bizden talep edilen ne varsa gece boyunca sevkiyatlarimiza devam ettik. Son olarak ekmek temininde ciddi problemlerin oldugu iletildi. Biz de Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasi olarak bir inisiyatif alarak günlük kapasitemizin tamamini kullanip Afsin’e 2 araçla günlük sabah ve aksam ulastirilmak üzere 60 bin Roll ekmegimizi gönderiyoruz” dedi.

Halk Ekmek Fabrikasi’nda hummali bir çalisma yürütüldügünü dile getiren Baskan Asgin, “Deprem bölgesindeki kardeslerimiz için yardima kosuyoruz. Insallah bir an önce bu yaralar sarilir. Devletimiz çok büyük, milletimiz çok müsfik ve bu dayanisma ruhuyla birliktelik ve kardesligimizle bütün problemlerin üstesinden gelecegiz insallah. Destek ve yardimlarini esirgemeyen tüm hemserilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Baskan Asgin, Adiyaman’a koordinatör olarak görevlendirilen AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’in talebi üzerine bölgeye 500 adet battaniye göndereceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA