Çanakkale Bogazi Çift Yönlü Gemi Geçislerine Kapatildi

Çanakkale’de sabaha karsi etkili olmaya baslayan kar yagisi sabah saatlerinde etkisini arttirarak, kent merkezini beyaza bürüdü.

Çanakkale Bogazi Çift Yönlü Gemi Geçislerine Kapatildi
Hava sicakliginin sifirin altinda 1 dereceye kadar düstügü Çanakkale’de, kar yagisi etkili oldu. Kent merkezi de beyaza büründü. Çanakkale Belediyesi ekipleri bazi yollarda olusan buzlanmalar nedeniyle tuzlama çalismasi yapiyor. Sehirlerarasi yollarda Karayollari ekipleri yollarin trafige kapanmamasi için kar küreme ve tuzlama çalismalarini sürdürüyor. Çanakkale Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, denetimlerini siklastirirken; yetkililer, sürücüleri daha dikkatli araç kullanmalari konusunda uyardi.

Kapali köy yolu yok

Çanakkale Il Özel Idaresi ve Karayollari Bölge Müdürlügü ekiplerinden alinan bilgiye göre, Çanakkale’ye bagli yerlesim yerlerinde ve köy yollarinda, kapali yollari açma islemleri tamamlanirken, yollarda aksama bulunmuyor. Yaklasik 40’a yakin kar küreme araci, greyder, kepçe, sahada araliksiz çalismalarina devam ediyor.

Bogaz çift yönlü trafige kapandi

Öte yandan Çanakkale Bogazi, saat 09.00 itibariyla olumsuz hava sartlari nedeniyle çift yönlü olarak transit gemi geçislerine kapatildi. Çanakkale Bogazi ve Adalar hattinda deniz ulasimini saglayan Gestas ise, Kabatepe-Gökçeada, Geyikli-Bozcaada hattinda olumsuz hava sartlari nedeniyle yapilmasi planlanan tarifeli tüm feribot seferlerinin iptal edildigini duyurdu.
Kaynak: İHA