Sosyolog Palabiyik Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiza Besledikleri Nefret Gözlerini Kör Etmis Durumda'

Bitlis Eren Üniversitesinden (BEÜ) Sosyolog Adem Palabiyik, "Cumhurbaskanimiza besledikleri nefret gözlerini kör etmis durumda, neredeyse ülkeyi yabancilarin yönetmesini dahi kabul edecek hale gelmisler. Altili Masa’nin bu tavrinin özellikle halkimiz tarafindan bilinmesi sadece bizlerin degil, artik her bir vatandasimizin görevidir" dedi.

Sosyolog Palabiyik Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiza Besledikleri Nefret Gözlerini Kör Etmis Durumda'
Altili Masa ve CHP’ye elestirilerde bulunan Sosyolog Palabiyik, "Bu ruh hali ülkemiz için hayra alamet degil çünkü öfke ile yönetilen bir partinin, ülke sorunlarina dair önerdigi taslagin kontrolsüz bir öfke sorunu olacagi asikardir. Muhalefetin kontrolsüz öfkesi, ülkemizin basina ciddi sorunlar açabilir. Hirslari ugruna ülkemizin aleyhine olan isimler ile alakali tercihte bulunmaktan dahi geri durmuyorlar. Her gün farkli statüler ile alakali çesitli duyumlar aliyoruz. Elbette alinan kararlar HDP’den bagimsiz islemiyor. HDP’yi küstürmemek için sempatizan isimleri dahi parlatma gayretindeler" ifadelerini kullandi. Altili Masa’nin HDP’yi sopa olarak kullandigini söyleyen Palabiyik, "Altili Masa’nin devletin bekasini tehlikeye attigi artik asikar olarak halkimiz tarafindan da bilinmelidir" dedi.

Altili Masa seçimi kazanirsa FETÖ tarafindan yetistirilmis ve desteklenmis isimlerin göreve getirilecegi iddialarinin ürkütücü oldugunu kaydeden Palabiyik, "Halka neden bu isimler sürekli olarak anlatilmaya çalisiliyor. Ülkemizin gelecegine dair ciddi bir dezenformasyon süreci baslatildi ve bu süreç bizzat Altili Masa tarafindan yönetiliyor. Özellikle Avrupa’nin ve Amerika Birlesik Devletleri’nin bu süreçte ciddi etkisinin oldugunu biliyoruz ve maalesef Altili Masa partileri bu ülkelerden bir ’aferin’ alma derdindeler. Böylesi isimler kurumsal anlamda da ciddi tehlike içeriyor. Bu isimlerin herhangi bir kurumun yönetimine getirilmesi demek, tasfiye edilen isimlerin yeniden bu süreçte yer almasi anlamina geliyor. Bunun önüne kesinlikle geçilmesi gerekir ve bu sürecin kontrol edilmesi artik zorunlu bir hal almistir. Bir nefret sebebiyle ülkemizin beka sorununun tartisilmaya açilmasi kabul edilebilir bir durum degildir. Cumhurbaskanimiza besledikleri nefret gözlerini kör etmis durumda, neredeyse ülkeyi yabancilarin yönetmesini dahi kabul edecek hale gelmisler. Altili Masa’nin bu tavrinin özellikle halkimiz tarafindan bilinmesi sadece bizlerin degil artik her bir vatandasimizin görevidir" diye konustu.

Kaynak: İHA