Yüksekova'da 5 Fedakar Ögretmen, 20 Ögrencisiyle Köy Okulunu Onardi

Hakkari’nin Yüksekova Mesleki Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde çalisan 5 usta ögretici ve 20 ögrencisiyle köy okulunu onararak yari tatilin bitmesiyle ögrencilere sürpriz yapti.

Yüksekova'da 5 Fedakar Ögretmen, 20 Ögrencisiyle Köy Okulunu Onardi
Yüksekova Milli Egitim Müdürlügüne bagli Mesleki Egitim Müdürlügünün bünyesindeki usta ögreticiler ve ögrenciler yaptiklari hareketle gönülleri fethetti. Gönüllü olarak bir araya gelen elektrikçi, tesisatçi, mobilyaci, metal ve boyacidan olusan 5 usta ögretici ile 20 ögrencisiyle beraber ilçeye 7 kilometre uzaklikta bulunan Degerli köyünün ilkokulunun kirik, dökük, eskimis tüm yerlerini onarimdan geçirerek hazirladilar. Okulun tüm katlarina dagilan gönüllüler, yariyil tatilin ardinda okula gelecek ögrenciler için okulun tümünü onarimdan geçirerek teslim ettiler. Ögrenciler için gönüllü olarak okulu onaran usta ögretici ile ögrencileri okulda ziyaret eden Yüksekova Milli Egitim Müdürü Yusuf Atael, yaptiklari güzel davranistan dolayi hepsine tek tek tesekkür etti.

‘’Onlar yaptigi hareketle gönülleri fethettiler’’

Ögrencilere en güzel sürprizi usta ögreticilerinin yaptigini belirten Yüksekova Milli Egitim Müdürü Yusuf Atael, ‘’Bizde bugün özellikle okulumuzu onaran Yüksekova Mesleki Egitim Müdürlügümüzün bünyesindeki usta ögretici ile ögrencilerimizi o güzel hareketlerini yerinde baktik. Usta ögreticilerimiz ile bünyesinde çalisan ögrencileriyle bize gelerek gönüllü olarak okullari tamir ve onarmak istediler. Bizde onlara karsilik bir okulumuzu seçerek kendilerine teslim ettik onarimi için. Simdi onlarda Degerli köyümüzün okulunda bu çerçevede 5 alanda içerisinde insaat, metal, mobilya, tesisatçi ve boyacidan olmak üzere farkli farkli alanlarda usta ögreticilerimiz, isverenlerimiz ve ögrencilerimiz suan bu okuldalar. Suan herkes okulun her bir tarafinda onarimini yapiyorlar. Okulumuzun peteklerini yapiyorlar, musluklar yapiliyor, duvarlara boya yapiliyor, elektrik isleri yapiliyor ve hatta yerde kirik olan tüm fayanslarda degistirilip yapiliyor. Bu yapilan isler hepsi usta ögreticilerimiz ile isverenlerin tarafindan yapiliyor ve katkilari hep devam edecek. Genelecegimizin teminatlari sevgili ögrencilerimizi en iyi sekilde yetistirebilmek adina ilçemizdeki tüm imkânlari seferber ettik. Yari tatilin bitmesiyle ögrenciler bu güzel ortamda ders görecekler’’ dedi.

Tüm imkanlarla her sekilde Yüksekova’ya hizmet yapacaklarini belirten Yüksekova Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Necip Balin, ‘’Bizim usta ögreticilerimizle büyük bir aile olduk. Ve simdi bizde onlarla beraber bazi okullari gezerek eksikler oldugunu tespit ettik. Bizde bu eksikleri gidermek için isletme sahipleriyle, usta ögreticilerle bir araya gelip toplantilar yaptik. Elimizde ne geliyorsa ne yapabiliriz bu sayede bizde okullarimiza destek vermeye çalistik. Bizde ilk olarak Degerli ilkögretim okulunda basladik. Sagolsunlar usta ögreticilerimiz, ögrencilerimiz gönüllü olup onarmak için her imkani seferber ettiler. Onarim yapilan okulumuz ögrencilerimize güzel bir sekilde sürpriz olacak. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz’’ ifadelerini kullandi.

Ögrencilere okullarini yenileyerek sürpriz yaptiklarini belirten usta ögretici olan Islam Yilmaz ise ‘’Yüksekova Mesleki Egitim Müdürlügü tarafindan bizde burada çok sayida bulunan meslek dallariyla okulumuzun her kösesini onariyoruz. Bu çalisma kesinlikle ögrencilerimiz için ve bunu gönüllü yapiyoruz arkadaslarla beraber. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA