Kocaeli Büyüksehir Itfaiyesi Yunanistan'da

Kocaeli Büyüksehir Itfaiyesi, kurumsal seviyede deneyim paylasimini arttirmak amaciyla ERASMUS+ programi dahilinde gerçeklestirilen ‘Afetlere Haziriz’ projesinin ilk toplantisini Yunanistan’da yapti.

Kocaeli Büyüksehir Itfaiyesi Yunanistan'da
Ulusal ve uluslararasi çapta egitim faaliyetlerini sürdüren Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi, muhtemel afetlere karsi projelerde rol almaya devam ediyor. Kocaeli itfaiyesi, kurumsal seviyede deneyim paylasimini arttirmak amaciyla Türkiye Ulusal Ajansi ERASMUS+ programi dahilinde READY4DISasters (Afetlere Haziriz) isimli projede yer aliyor. Proje çerçevesinde belirli afetlere karsi bilgilendirme ve egitim kitapçigi hazirlanmasi hedefleniyor. Ayni zamanda edinilen bilgilerin kalici hale gelmesi için akilli telefonlara indirilebilen uygulama sayesinde oyun da tasarlanacak. READY4DISasters (Afetlere Haziriz) isimli projesinde ayrica GTÜ (Gebze Teknik Üniversitesi), AFAD Kocaeli Il Müdürlügü, LARES (Italya), TRAINING 2000 (Italya), OIKOPOLIS (Yunanistan), Digiway (Gürcistan) gibi kurumlar yer aliyor.

Projenin baslamasi ile birlikte, önceki aylarda proje ortaklari ile internet üzerinden toplantilar gerçeklestirilmisti. Yüz yüze toplantilarin ilki Yunanistan baskenti Atina’da gerçeklestirildi.

Projenin yol haritasi ile sorumluluklar toplantida belirlendi. Toplantiya Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nden Itfaiye Dairesi Baskanligi Itfaiye Müdahale Sube Müdürü Hüseyin Gürbüz, Itfaiye Önleme ve Egitim Sube Müdürlügü Egitim Birimi KOBITEM Amiri Recep Yayla ile Dis Iliskiler Dairesi Baskanligi AB ve Dis Iliskiler Sube Müdürlügünden Fatih Durmus katildi.

Kaynak: İHA