Usak'ta Okul Öncesi Ögrencilere Haftada 5 Gün Ücretsiz Yemek Verilecek

Usak Milli Egitim Müdürlügü il genelinde egitim gören okul öncesi ögrencileri için haftada 5 gün "ücretsiz yemek" uygulamasi için hazirliklarin tamamlandigini ve 6 Subat Pazartesi günü yemek dagitimina baslanacagini duyurdu.

Usak'ta Okul Öncesi Ögrencilere Haftada 5 Gün Ücretsiz Yemek Verilecek
Milli Egitim Bakanligi, tüm Türkiye’de okul öncesi egitim gören 5 milyon ögrenciye kademeli olarak bir ögün ücretsiz yemek vermeye baslayacak. Usak Milli Egitim Müdürlügü de il genelinde okul öncesi egitim gören 7 bini askin ögrenciye Pazartesi gününden itibaren yemek vermeye basliyor. Milli Egitim Müdürlügünden edinilen bilgilere göre; Millî Egitim Bakanligi’nin ülke genelinde 5 milyon ögrenciye ücretsiz yemek uygulamasi kapsaminda; Usak Il Milli Egitim Müdürlügü de merkez ve 5 ilçede hazirlik çalismalarini tamamlandi. Millî Egitim Bakanligi’nin politikalari ve sagladigi imkânlar dogrultusunda okul öncesi ögrencilere yemek hizmetinin ulastirilmasi için hazirliklari tamamlandi.

Müdürlükten yapilan duyuruda; “Milli Egitim Bakanligi’nin çok sayida sosyal politikayla egitime erisimi güçlendirme çalismalari dogrultusunda ögrencilere verilen ücretsiz yemek hizmetinin kapsami her geçen gün artirilmaya devam ediyor. Bu kapsamda; 2022-2023 egitim-ögretim yilinin ikinci döneminin baslayacagi 6 Subat tarihi itibariyla, okul öncesi egitime devam eden ögrenciler öncelikli olmak üzere ülke genelinde kademeli bir sekilde 5 milyon ögrenci günde bir ögün ücretsiz beslenme hizmetinden faydalanmaya baslayacak. Usak’ta da Milli Egitim Bakanligi’nin politikalari ve sagladigi imkânlar dogrultusunda; 6 Subat Pazartesi günü itibariyle okul öncesi egitime devam eden ögrenciler basta olmak üzere ücretsiz yemek hizmeti verilmeye baslanacaktir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA