Ovali Göleti Yillik Yaklasik 16.5 Milyon Lira Katki Saglayacak
Karabük’ün Eskipazar ilçesinde yapimi devam eden ve 5 bin 500 dekar tarim arazisinin sulanmasini imkan saglayacak olan Ovali Göleti yillik 16 milyon 440 bin lira ülke ekonomisine katki sunacak.

Eskipazar ilçesinde yapimi devam eden Ovali Göleti de binlerce dekar tarim arazilerinin sulanmasina katki saglayacak.
Ovali Gölet’inde çalismalarin hizla devam ettigini belirten DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, tamamlanacak olan gölette depolanacak su ile 5 bin 500 dekar tarim arazisinin sulanmasinin saglanacagini söyledi.
Gövde siyirma ve dolusavak kazilari, cebri boru imalatlari ve batardo dolgusu imalatlarinin devam ettigini ifade eden Balta, çalismalarin Eylül ayinda bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Balta, “Temelden yüksekligi 43 metre ve su depolama kapasitesi 1 milyon 188 bin metreküp olan Karabük Eskipazar Ova Gölet’i tamamlanmasi ile 2022 birim fiyatlari ile ülke ekonomisine yillik 16 milyon 440 bin TL katki saglamasi hedeflenmektedir” ifadelerini kullandi.
