Mezitli Belediyesinin Ögrenci Yardimlari Hesaplara Yatirildi

Mezitli Belediyesi, 2022-2023 yili egitim yardimi tutarinin ikinci yarisi olan bin 500 lirayi ögrencilerin banka hesaplarina yatirildigini duyurdu.

Mezitli Belediyesinin Ögrenci Yardimlari Hesaplara Yatirildi
Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, ögrencilere yönelik projelerine devam ediyor. Bu çerçevede, 2022-2023 yili egitim yardimi tutarinin ikinci yarisi olan bin 500 lirayi ögrencilerin banka hesaplarina yatirildi. Türkiye genelinde devlet üniversitelerinin en az 4 yillik bölümlerinden birinde okumaya hak kazanmis bütün ögrencilere, ailelerinin Mezitli’de ikamet etmesi sarti ile yapilan egitim yardimi hiçbir fark yapilmadan basvuran herkese ödendigi kaydedildi.

"Her yil düzenli olarak yardim yapiyoruz"

Suanda 763 ögrencinin söz konusu destekten faydalandigini kaydeden Baskan Tarhan, "Biz yardimin elbette yetersiz oldugunu biliyoruz. Ancak gençlerimizin okullari kazandiklari ilk senede, ailelerinin üzerindeki yükünü hafifletmek istiyoruz. Her yil düzenli olarak yardimlarimizi yapiyoruz. Her yil belirli bir oranda da artis yapiyoruz. Atatürkçü, çagdas bir gelecek için gençlerimizin egitimlerini desteklemek adina yardimlarimizin önemli oldugunu düsünüyoruz" dedi.



"Mezitli’de yasamak bir ayricalik"

Mezitli’de yasamanin bir ayricalik oldugunu vurgulayan Baskan Tarhan, "Biz çocuklarimizin ve gençlerimizin egitime ulasmalarinin önündeki tüm engelleri kaldirmak için adimlar atiyoruz. Gençlere iyi bir gelecek hazirlamak için Mezitli Belediyesi olarak her türlü destegi veriyoruz. Onlara verdigimiz destek ile yarinlarimiz için saglam temellerin atilmasina vesile oluyoruz. Biz egitimin her alanina destek vermek istiyoruz. Belediyemizin çalismalari sadece yapilan yardimlarla sinirli degil. Okul öncesi egitimin önemine verdigimiz degerden dolayi açmis oldugumuz 3 çocuk gündüz bakimevimiz bölgeye örnek olusturacak sekilde egitime devam ediyor. Bunun yaninda ilkokul ve ortaokul seviyesindeki çocuklara belediyemiz tarafindan bastirdigimiz dünya klasiklerini armagan ediyoruz. Yine üniversite okuyan kiz ögrencilerin barinmasi amaciyla ögrenci evi açtik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA