Çan Belediyesine Yeni 12 Hizmet Araci

Çan Belediyesi bünyesine kattigi 12 hizmet araci için Atatürk Sehir Meydaninda tören düzenlendi.

Çan Belediyesine Yeni 12 Hizmet Araci
Çanakkale’nin Çan ilçesine daha iyi hizmet verebilmek için alinan 5 çöp toplama kamyonu, 2 süpürge araci, 3 binek araç, 1 traktör ve 1 motosikleti bünyesine katan Çan Belediyesi, Atatürk Sehir Meydani’nda gerçeklestirilen tören ile araçlari hizmete sundu. Çan Belediye Baskanvekili Harun Arslan, törende yaptigi konusmada, 7 aydir Çan’da Belediye Baskanvekilligi yaptigini belirterek, “Bu sehirde dogup, bu sehrin sokaklarinda büyümüs, Çan’da esnaflik yapan kardesiniz olarak, Harun Aslan’i var eden sehre farkli bir kulvarda kamu hizmeti yapmayi nasip etti. Ben de bu görevde bulundugum sürece arkadaslarimla, ekibimizle oturup karar vererek neyi nasil yapmamiz gerektigini hep birlikte karar aliyoruz. 7 ay içerisinde gelinen nokta gözle görülmektedir. Belediyenin yaptigi rutin isler zaten yapiliyor. Haziran sonunda geldigimizde acil yapilmasi gereken Devlet Hastanesi yolu vardi. Temmuz ayinda ilk tasi koyarak basladigimiz yolumuzun mezarliga kadar olan kismi bitti. Güngören mahallesinde de 4 sokagimizin çalismalarini bitirdik. Belediye çalisanlarimizin içerideki alacaklarini temizledik. Emekli olanlar dahil hiçbir personelimizin bugün itibariyla Çan Belediyesinden alacagi yoktur. Bundan sonrada olmayacaktir. Çan’daki esnafimizin da geriye dönük ne kadar alacagi varsa hepsini temizledik. Bunun yaninda Türkiye Cumhuriyeti kurumlarina da bir kurus borcumuz kalmamistir. Ülkemizin genel sorunu olan sokak hayvanlariyla ilgili belediyemize ait hayvan rehabilitasyon merkezi kazandirdik ve 15 gündür sokak hayvanlarini topluyor, tedavilerini yapiyoruz. Bundan sonra insallah sokak hayvanlariyla ilgili sorun yasamayacagiz” diyerek halkin belediyesinin yasadigi sehirdeki insanlara her zaman dogru söylemek zorunda oldugunu belirtti.

Çan Belediye Baskanvekili Arslan, 5 tane çöp toplama araci ile 1 tane traktörün belediyeye hibe olarak verildigini, kalan 6 aracida belediyenin imkanlariyla Çan Belediyesine kazandirdiklarini ve bu süreçte bir karis yer satmadiklarini ifade etti.

Baskanvekili Arslan, “2017 yilinda dönemin belediyesi tarafindan bu meydanda yine böyle bir tören düzenlenmisti. Çan belediyesi araç filosunu güçlendiriyor diye ama bizim taseron firmamizin araçlarini Çan halkina, Çan belediyesinin öz maliymis, Çan Belediyesi adina ruhsatliymis gibi lanse edenleri de unutmamaliyiz. Sizler destek verdiginiz sürece bizler çok güzel isler yapacagiz” dedi.

Törene, Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan, Terzialan Belediye Baskani Tuncay Göymen, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari baskan ve yöneticileri ile Çan halki katildi.

Düzenlenen törende araçlari hibe eden kuruluslara plaket takdim edilerek, tesekkür edildi.
Kaynak: İHA