Uluslararasi Atom Enerjisi Kurumu'ndan Türkiye'ye Tibbi Röntgen Cihazlari Destegi

Uluslararasi Atom Enerjisi Kurumu (UAEA), deprem felaketinin ardindan Türkiye’ye tibbi röntgen cihazlari gönderdi.

Uluslararasi Atom Enerjisi Kurumu'ndan Türkiye'ye Tibbi Röntgen Cihazlari Destegi


Deprem felaketinin ardindan uluslararasi kurumlar Türkiye’ye yönelik yardimlari devam ediyor. Uluslararasi Atom Enerjisi Kurumu (UAEA) tarafindan yapilan açiklamada, acil durum yardim paketi kapsaminda Türkiye’ye tibbi röntgen cihazlari gönderdi. Açiklamada, Türkiye’nin tibbi müdahale sistemini güçlendirmek için acil yardim olarak Türkiye’ye portatif ve mobil tibbi röntgen cihazlari gönderildigi belirtilerek, “Cihazlar, hasarli tibbi görüntüleme ekipmaninin yerini alacak sekilde konuslandirilacak. Etkilenen alanlar için ilave makineler için satin alma süreçleri devam etmektedir” denildi.

UAEA’nin önümüzdeki haftalarda Türkiye ve Suriye’ye teknik destegin yani sira X-ray cihazlari da dahil olmak üzere daha fazla destek paketi göndermeye hazirlandigi aktarilan açiklamada, “Sarsintilardan etkilenen binalarin yapisal hasarini degerlendirmek ve bu tür ekipmanlari çalistiran personeli desteklemek için tahribatsiz test ekipmani ihtiyacini degerlendiriyor” denildi.

UAEA’nin depremin ülkedeki radyoaktif kaynaklarin güvenligi üzerindeki etkisinin degerlendirilmesinde uzman destegi saglamak üzere Türkiye’ye yardim teklifinde bulundugu aktarilan açiklamada, “Türkiye’deki yetkililer, UAEA Olay ve Acil Durum Merkezi’ne, depremlerden etkilenen bölgelerde radyoaktif kaynaklarin radyolojik güvenligi ve güvenligi ile ilgili bilinen bir sorun olmadigini bildirdi” denildi.

UAEA Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi ise yaptigi açiklamada, "Bu hizli yardimi sagladigi için Japonya ve ABD’ye tesekkür etmek istiyoruz ve bagisçilardan daha fazla yardim çagrisinda bulunuyoruz. UAEA, müdahale çabalarinda Türkiye ve Suriye’yi desteklemeye devam edecek ve UAEA’nin teknik isbirligi programi kapsaminda önemli ek yardim saglayacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA