Baskan Akman Açiklamasi 'Acilari Bizim Acimizdir'

Van’in Tusba Belediyesi tarafindan depremzede çocuklar için oyun alanlari olusturuldu.

Baskan Akman Açiklamasi 'Acilari Bizim Acimizdir'
Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardindan Van Valiligi koordinasyonunda aileleriyle birlikte sehre gelen çocuklar, olusturulan oyun alanlarinda eglenceli vakit geçiriyor. Depremden etkilenen illerden kendi imkanlari ve kurumlarin yardimiyla Van’a gelerek Abdulhakim Arvasi Dini Ihtisas Merkezine yerlestirilen ailelere, ilgili kurumlar tarafindan gerekli destekler veriliyor. Merkezde çocuklar için bir yandan farkli etkinlikler düzenlenirken, bir yandan da Tusba Belediyesi tarafindan olusturulan oyun alaniyla çocuklarin eglenceli vakit geçirmeleri saglaniyor.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Tusba Belediye Baskani Salih Akman, depremlerin ilk saatlerinden itibaren tüm imkanlariyla sahada olduklarini ifade ederek, “Tüm ekibimizle yaralari sarmak adina sahadaydik. Bunun yaninda yurtlara yerlestirilen ailelerin çocuklari için oyun alanlari olusturduk. Çocuklarin yasadigi depremin etkilerini bir an evvel atlatmalari için büyük çaba sarf ediyoruz. Çocuklara boyama kalemleri, resim defterlerinin yani sira içinde çesitli oyuncaklarin bulundugu üç oyun alani olusturduk. 2011 yilinda büyük depremler yasayan bir il olarak depremzedelerin acisini en derin sekilde hissediyoruz. Depremzede kardeslerimizin acilarini en iyi biz anliyoruz. Acilari bizim acimizdir. Bu duygularla vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar ve ailelerine de sabir diliyoruz. Rabbim böyle bir felaketi bir daha ülkemizin basina getirmesin” dedi.

Tusba Ilçe Müftüsü Sabahattin Kesli ise merkezde depremzede ve çocuklarinin psikolojilerinin rahatlamasi açisindan bir bütün olarak hizmet sunuldugunu belirterek, “Burada kalan depremzede çocuklarin egitim ögretim ihtiyaci vardi. 4-6 yas çocuklarin egitimi çok önemlidir. Bunun için burada ilk etapta 4-6 yas çocuklar için Kur’an kursu açildi. Bunun yaninda çocuklarin güzel vakit geçirmeleri için oyun alanlari olusturuldu ve oyuncaklar birakildi. Bugün hakikaten yardimlasma, dayanisma ve iyilik vaktidir. Elhamdülillah bu millet; devletine ve milletine bagli olarak dar ve zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde olmayi bilmistir. Yardimlasmanin ve dayanismanin zirveye geldigini görüyoruz. Bu da bizleri memnun ediyor” ifadelerini kullandi.

Abdulhakim Arvasi Dini Ihtisas Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl Erkoç da, merkezde 210 depremzedenin misafir edildigini belirterek, “Kamu kurum ve kuruluslarla isbirligi yapilmak suretiyle her türlü imkanlar seferber edilmis durumda. Okul çaginda olan çocuklarin kayitlari yapildi. Ayrica burada ‘Hacivat Karagöz’ gibi birçok etkinlik yapildi. Çocuklarin moral ve motivasyonu açisindan bu etkinlikler son derece önemli. Bugün de bu sinif, oyuncak sinifina dönüstürüldü. Cenab-i Hak milletimize bir daha böyle acilar yasatmasin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA