Malatya'da Depremin Yaralari Sariliyor

Depremin vurdugu Malatya’da, sivil toplum kuruluslari da depremzedelerin yaralarinin sarilmasi adina yogun çaba sarf ediyor.

Malatya'da Depremin Yaralari Sariliyor
Pütürge-Doganyol Egitim Vakfi, sosyal dayanisma faaliyetleri çerçevesinde 6 Subat Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler sonrasinda Malatya ile Istanbul arasinda kurdugu gönül köprüsünü güçlendiriyor. Depremlerden hemen sonra hayirsever is insanlarinin destek ve katkilari ile Malatya’ya 6 tir yardim malzemesi gönderen Pütürge-Doganyol Egitim Vakfi, depremlerde zarar gören vatandaslara içerisinde temel gida maddeleri bulunan gida kolisi, çocuk bezi, hijyen malzemeleri, hasta bezi, bebek mamasi ve kislik içlik dagitti.

Pütürge-Doganyol Egitim Vakfi Baskani Hasan Hüseyin Sener, Baskan Yardimcisi Bayram Tilbaç, Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Tanriverdi, vakif üyesi Nuri Osman Karabulut, Pütürge-Doganyol Egitim Vakfi Malatya Koordinatörü Bekir Conger, Istanbul’dan vakif çalismalarina gönüllü olarak gelip katilan üniversite ögrencisi Mehmet Çakir ve vakif gönüllüleri gida kolilerinin hazirlanmasi ve dagitiminda hazir bulundular.

Malatya merkezdeki depremzedeler ile evlerinin yikilmasi sonucu Pütürge ve Doganyol’a giden depremzedeler ile magdur ailelere 325 gida paketleri vakif görevlileri ve muhtarlar tarafindan tek tek evlerinde veya çadirlarinda teslim edildi. Malatya’daki gida paketleri direk yetim olan ihtiyaç sahiplerinin çadirlarina birakildi.

Bu arada, Pütürge-Doganyol Egitim Vakfi dagitmis oldugu gida kolisindeki temel gida maddelerinin tamamini yasanan depremler sonrasinda magdur olan Malatya’daki isletmelere destek ve katki vermek amaciyla direk Malatya’dan temin etti.

Pütürge-Doganyol Egitim Vakfi Heyeti, Pütürge Kaymakami Özgü Özen ve Doganyol Kaymakami Mete Öztürk ile de bir araya gelerek, Pütürge ve Doganyol’a yönelik egitim, sosyal destek ve kültürel projeler konusunda istiarelerde bulundular.
Kaynak: İHA