Yolda Hiç Tanimadiklari Kisilerin Emanet Ettigi Paralari Deprem Bölgesine Ulastirdilar

KASTAMONU – Kastamonu’da asansör ve insaat alaninda faaliyet gösteren bir is adami, depremi duyar duymaz hazirladigi iki tir ve iki kamyon yardimi deprem bölgesine ulastirdi. Is adami, yardim götürdükleri sirada bölgeye ulasamayan bazi vatandaslarin kendilerine emanet ettigi paralari da teslim alarak depremzedelere ulastirdi.

Yolda Hiç Tanimadiklari Kisilerin Emanet Ettigi Paralari Deprem Bölgesine Ulastirdilar
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan bölgede arama çalismalari devam ediyor. “Asrin felaketi” olarak nitelenen depremlerin ardindan soguk havanin etkili oldugu bölgede magdur olan depremzede ailelere yardimlar da sürüyor.

Bu çerçevede sabah ise giderken televizyondan izledigi deprem haberi sonrasi vakit kaybetmeksizin harekete geçen asansör ve insaat sektöründe faaliyet gösteren Kastamonulu is adami Levent Çelik, deprem bölgesine yardim götürmeye karar verdi. Televizyondan izledigi haberlerden etkilenmesi üzerine baslattigi çalismayla iki tir ve iki kamyon dolusu gida, kiyafet, kisisel hijyen ve gerekli yasam malzemelerinden olusan malzemeleri deprem bölgesine götürmek için Kastamonu’dan yola çikti. Çankiri’ya ulastiginda deprem bölgesine gitmek için yola çikan bazi kisilerin yolda kalmasi üzerine gidemedigini gören Levent Çelik, yardim için durdugu sirada yolda kalanlar tarafindan toplanan bir miktar parayi da ödünç aldi. Hem iki tir ve iki kamyon dolusu malzemeyi hem de yolda kalan vatandaslardan aldigi paralari deprem bölgesine giderek depremzedelere ulastiran Levent Çelik, yasadigi olaydan etkilenmesi üzerine depremin ilk gününden itibaren yardimlarini deprem bölgesine sürdürüyor.

“Deprem sabahi depremin yasandigini televizyondan gördüm ve çok üzüldüm”

Yasanan deprem felaketinden sonra deprem bölgesi için çalisma baslatan Kastamonulu is adami Levent Çelik, “Deprem sabahi depremin yasandigini televizyondan gördüm, çok üzüldüm. Daha sonra sirkete geldigimde ne yapabiliriz diye görüsmeler yaptik. Sonrasinda bölgede ihtiyaç olan, gida ve kisisel yardimlari hazirlamayi basladik. Sirketimizin 2 tiri ve 2 kamyonetiyle, uyku tulumlari, battaniye, gida malzemeleri ve bakim ürünleri hazirladik. Ikinci günün aksaminda buradan deprem bölgesine çiktik. Deprem bölgesine giderken, Çankiri mevkiinde bizim önümüzde giden araçlarimizin durdugunu gördük. Durdugumuzda ‘Biz bölgeye gidemedik’ diyerek, bölgeye ulastirmamiz için kendileri aralarinda toplamis oldugu bir miktar parayi bize emanet ettiler. Deprem bölgesine ulastigimizda, orada ihtiyaç sahibi olan depremzedelere getirdigimiz gidalari ve kisisel esyalarin bölgede kendimiz dagitimlarini yaptik. Bize ulastirilan nakdi yardimlari da, tanidiklarimizin araciligiyla orada ögrendigimiz ailelere nakdi olarak hesaplarina yatirdik” dedi.



“Bölgeye gitmeden önce televizyonda gördügümüz gibi degildi, oraya gittigimizde durumun gerçekten çok ciddi oldugunu gördük”

Bölgede durumun çok ciddi oldugunu söyleyen Çelik, “Bölgeye gitmeden önce televizyonda gördügümüz gibi degildi oraya gittigimizde durumun gerçekten çok ciddi oldugunu gördük. Bölgeye gittigimiz için gerçekten çok dogru oldugunu düsünüyorum. Burada ihtiyaç sahiplerine, elimizden geldigi kadar azda olsa bir seyler yapabildigimiz için çok mutluyum. Bir nebze yardimimiz olduysa ne mutlu bize” diye konustu.

Kaynak: İHA