Korkutan Iddia Açiklamasi Kolonlarina Ekleme Yapilan Binaya 'Az Hasarli' Raporu Verildi

Türkiye’yi yasa bogan depremlerin merkez üssü Kahramanmaras’in Dulkadiroglu ilçesinde kolonlarina ekleme yapilan ve tas doldurulan binaya az hasarli raporu verildi.

Korkutan Iddia Açiklamasi Kolonlarina Ekleme Yapilan Binaya 'Az Hasarli' Raporu Verildi


Kahramanmaras’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan kentte çok sayida yapi yikilirken, birçok yapidada agir hasar meydana geldi. Depremden sonra Dulkadiroglu ilçesine bagli Ballica Mahallesi 10022 Sokak üzerinde bulunan Gündogdu Apartmani’nda da hasar meydana gelirken, apartman sakinleri birinci kat kolonundaki açiklardan baktiklarinda tasiyici kolonlara ekleme yapildigini ve tas ile dolduruldugunu gördü. Yapilan tespitlerde tutulan az hasarli raporuna itiraz eden apartman sakinleri, sorumlular hakkinda idari islem yapilmasini istiyor.

Apartmanin 2 yillik oldugunu ve sokakta sadece kendi apartmanlarinin hasar gördügünü söyleyen bina sakini Ebubekir Gök, “Burasi 2 senelik bir bina. Depremde ev üzerimize uçacak gibi hissettik biz. Yikilacak zannettik ve kendimizi disari attik. Buraya hasar tespiti için geldiler ve binamiza az hasarli raporu verdiler. Bizim burada sikayetimiz, kolonlarimizin üzerine hep tas doldurmuslar. Yani birinci katin kolonlarinin üzerine ek yapilis ve tas doldurulmus. Zaten yakindan bakinca da görünüyor. Biz buna gerekenin yapilmasini istiyoruz. Çünkü bu binaya da az hasarli vermisler. Bu nasil oluyor da az hasarli veriliyor? Kolonlar hep çatlak, üzerinde de tas dolu. Bu binada bundan sonra oturmak için artik can güvenligimizin olacagini zannetmiyorum ben. Biz bu binayi yapan ve yapimina izin veren herkese gerekli adli islemlerin yapilmasini istiyoruz. Biz bunu yapanlarin cezasini almalarini istiyoruz. Bu mahallede bundan baska hasarli bir bina yok. Saga sola bakildigi zaman da görülüyor. Tabi burada müteahhitlerin payi var ve binamizin yöneticisi kaç kere aramasina ragmen telefonlarimiza da bakmiyor. Ilgilenmiyorlar da yani” dedi.

Kaynak: İHA