Kilis'te Çiftçiler Gece Çadirda Gündüz Tarlada

Kahramanmaras merkezli yasanan depremlerden etkilenen illerden olan Kilis’te hayat normallesmeye basladi. Kilisli çiftçiler aksam çadirda gündüz tarlada çalisiyor.

Kilis'te Çiftçiler Gece Çadirda Gündüz Tarlada
Kahramanmaras merkezli yasanan depremlerden etkilenen Kilis’te hayat yavas yavas normallesmeye basladi.

Kilisli çiftçiler, gece çadirda gündüzde arazide çalisiyor.

Kilis Ziraat Mühendisler Odasi Baskani Güven Özdemir, hayatin devam ettigini belirterek üretime devam etmeleri gerektiginin altini çizdi. Kilisli çiftçilerin gece çadirda gündüz tarlasinda üretime devam ettigini vurgulayan Özdemir, "Kahramanmaras merkezli yasanan depremlerden 11 ilimiz etkilendi. Öncelikle ülkemizin basi sag olsun. Özellikle, bu bölgelerimizde bitkisel üretimde Türkiye’nin yüzde 20’sini karsiliyor. Bu afete ragmen çiftçilerimiz üretime basladi.

Suanda tarlalarda çiftçiler mecburen üretim yapmak zorundalar. Çiftçilerimiz, gece çadirda gündüzde arazide çalismaya devam etmektedir. Her sartta üretime devam ediyor. Eger bunu yapmazsak gida sikintisi meydana gelecek. Zaten bu sene kuraklik var bunla beraber bazi ürünlerin acilen ilaçlanmasi, çapalanmasi ve gübrelenmesi gerekmektedir" dedi.

Çiftçi Mehmet Canbakis ise "Suanda Gaziantep fistigi ilaçlanmasini yapiyoruz. Yaptigimiz ilaçlanmanin sebebi agaçlarin soguga karsi mücadelesidir. Biz bu mücadeleyi yapmazsak ileriye dönük hasar olur. Karagözde hasar oldugundan dolayi verim düsüklügü olur. Verimin düsük olmasi bizim ve tüketicinin zararinadir" diye konustu.

Kaynak: İHA