Depremin Yiktigi Kahramanmaras'ta Cadde Ve Sokaklar Sessizlige Büründü

Kahramanmaras’ta yasanan depremlerin ardindan, sehrin ‘kalbi’ olarak nitelendirilen cadde ve sokaklar, aksam saatleri sonrasinda adeta ‘deprem’ sessizligine büründü.

Depremin Yiktigi Kahramanmaras'ta Cadde Ve Sokaklar Sessizlige Büründü


Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklügünde meydana gelen depremler, 11 ili etkilerken büyük yikimlar ve can kayiplari yasanmasina neden oldu. Binlerce binanin hasar gördügü cadde ve sokaklar evlerin tasinmasi ve is yerlerinin tahliye edilmesi ile sehrin kalbi olarak nitelendirilen Trabzon Caddesi, Hükümet Caddesi gibi cadde ve sokaklar adeta ‘deprem’ sessizligine büründü. Yasanan üzücü depremin ardindan her gün yüzlerce vatandasin yasadigi ve vakit geçirdigi caddelerden geriye kalan ise film senaryolarini aratmayan görüntüler kaldi.

Depremin ardindan sehrin en islek caddelerinde olusan ‘sessizlik’ konusunda konusan Kurtulus Sükür, “Kahramanmaras’in en islek caddesi olan Trabzon Caddesi’ndeyiz. Tabi 3 haftasina kadar bu saatlerde bütün esnaflar açikti, evler kullaniliyordu. Insanlar bu caddede keyifli bir geziye çikmislardi ama bir felaketle bir depremle her yer adeta enkaza dönüstü. Bu cadde su an derin bir sessizlik içerisinde ve Trabzon Caddesi’ndeki enkazin büyüklügü yasadigimiz felaketin büyüklügünü bir kez daha göstermekte. Sözün bittigi yerdeyiz ve burasi adeta hayalet sehre dönüsmüs durumda” dedi.

Kaynak: İHA