Deprem Kahramanlarina Tesekkür Yemegi

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde insan üstü macedele örnegi göstererek bir çok kisinin canli çikmasini saglayan kahramanlari Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi unutmadi.

Deprem Kahramanlarina Tesekkür Yemegi
Kahramanmaras merkezli iki büyük deprem sonrasinda vakit kaybetmeden bölgeye intikal ederek arama-kurtarma ve yardim çalismalarina katilan, yüzlerce depremzedenin yeniden hayata tutunmasina vesile olan 300 kisilik arama kurtarma ekipleri, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan düzenlenen programda bir araya geldi. Program, depremde hayatini kaybedenler için saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Ardindan, video sunumu ile devam etti.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Erdogan Biyik, “Bildiginiz üzere Kahramanmaras‘ta 6 Subat 2023 tarihinde deprem felaketleri ile karsi karsiya kaldik. 11 ilimizdeki 13,5 milyonluk bir nüfusu etkileyen bu depremlerde binlence vatandasimizi kaybettik. Böylesine büyük bir felaket ile karsilasinca tabi en büyük önceligimiz deprem bölgesine yardim götürmek oldu. Yönetim kurulumuzdan arkadaslarla organize olarak basta yemek hizmeti vermek üzere ve tedarik ettigimiz gida ve temizlik malzemeleri ile depremin ertesi günü Elbistan’a ulastik ve ilk yemegi biz çikardik. Yönetim kurulumuz, oda meclisimiz ve meslek komitelerimiz, oda üyelerimiz ve istisnasiz herkes elinden gelen her türlü destek ve yardimi yapmak üzere seferber oldu" ifadelerini kullandi.

“Kurtarma ekiplerinin ihtiyaçlarinda çözümler olusturmayi hedefliyoruz”

Arama kurtarma ekiplerinin malzeme eksinin olmayacagini söyleyen Erdogan Biyik “Her deprem sonrasi aklimiza ilk gelen arama-kurtarma isidir. Aslinda yapilmasi gereken arama-kurtarma gerektirmeyecek olan saglam binalar yapmaktir. Artik bir deprem ülkesinde yasamanin gerektirdigi her seyi yapmamiz gerektigini unutmamaliyiz. Oda olarak deprem bölgesinde yapmis oldugunuz bu büyük hizmet için sükranlarimizi sunmak, tesekkür etmek için bu aksamki yemegi düzenlemek istedik. Yaptiginiz ve yapacaginiz isler için çok tesekkür ediyor, minnetlerimizi sunuyoruz. Hepinizden Allah razi olsun. Hepiniz deprem bölgesinde canlar kurtarmak için çok büyük çabalar gösterdiniz, bunu biliyoruz. Düzce’deki arama kurtarma ekiplerinin malzeme eksigi olmayacak. Biz oda olarak elimizden ne geliyorsa yapacagiz bunu bilin istiyorum” dedi.

Erdogan Biyik son olarak ise ”Siz kahramansiniz. Düzce’de bugüne kadar böyle bir organizasyon olmadi. Böyle bir birliktelikte olmadi. Bunu sizler sagladiniz. Düzce TSO 11. Meslek Komitesi üyesi Meclis üyesi Ümit Yildirim arkadasimiz deprem bölgesinde çok emek verdi çok çalisti. Kendisi dedi ki, ’DZC Tur olarak bizim 120 aracimiz var. Hangi dernek ne zaman egitime gitmek istiyoruz derse biz o zaman haziriz’ tesisat anlaminda her seyi yapacagiz. Burada bu aksam bir toplanti yaptik. Bu toplanti burada bitmedi. Önümüzdeki günlerde tüm dernek yetkilileri ve ekip arkadaslarimizla özel toplanti yapacagiz. Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi olarak 33 Meclis Üyemiz ve yaklasik 5 bin üyesi adina konusuyorum. Ne gerekiyorsa onu yapacagiz. Hepimizden Allah razi olsun” dedi.



Düzce TSO Meclis Baskani Tanju Acar ise "Odamiz Meclisi adina Düzce adina, bütün afet gönüllülerinin hepsine tesekkür ediyorum Allah ayaginiza tas degdirmesin” seklinde konustu.



Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Murat Gülmez ise; “Bu kadar fedakar, bu kadar cesur bu kadar çaliskan bir grupla bu aksam burada olmaktan son derece memnunum. 6 Subat’ta ülkemizin yasadigi felakette bizler de itfaiye ekiplerimizle yola çiktik. Ülkemize geçmis olsun. Allah bir daha yasatmasin” dedi.

Program toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA