Serbest Piyasada Findik Fiyatini Karanfiller Belirleyecek

Kesap Ziraat Odasi Baskani Abdullah Sahin, findik fiyatinin 59-60 lira istikrarini korudugunu belirterek, bundan sonraki fiyatin yükselip düsmesinde karanfil sayiminin etkili olacagini söyledi.

Serbest Piyasada Findik Fiyatini Karanfiller Belirleyecek
Kesap Ziraat Odasi Baskani Abdullah Sahin, TMO’nun depolarindaki findigi satacagini açiklamasinin ardindan serbest piyasada 65 lirayi gören findik fiyatinin bir anda düstügünü hatirlatarak, “Serbest piyasada 57 liraya kadar gerileyen findik fiyati biraz kendini toparlayarak, 59-60 liraya kadar yükseldi. Son bir haftadir da bu fiyat istikrarini koruyor. Bu aralar pazara çok fazla findik inmese de yine de üreticinin elinde bir miktar findik bulunuyor. Bundan sonra findik fiyatinin yükselip yükselmeyecegini findik bahçelerindeki karanfiller belirlemede etkili olacaktir. Zaten mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sartlari nedeniyle karanfiller erken açmaya baslamisti. Bu günlerde de findigin rekolte tahmini belirleyen karanfiller iyice kendini göstermeye basladi.

Bu karanfillere göre ihracatçilar rekolte tahmininde bulunarak önümüzdeki yilki ihtiyacina göre serbest piyasada fiyatlarin durumunun belirlemektedir. Dolayisiyla bundan sonraki fiyatlari belirleyecek olan karanfil sayimi olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA