Kastamonu'da Yasanan Heyelan Sonrasi Mahallenin Yolu Ulasima Kapandi

Kastamonu’nun Senpazar ilçesinde kar sularinin erimesi sonucu yasanan heyelan sebebiyle mahallenin yolu ulasima kapandi. Heyelan olan bölgede ekiplerin çalismasi devam ediyor.

Kastamonu'da Yasanan Heyelan Sonrasi Mahallenin Yolu Ulasima Kapandi
Kastamonu’nun Senpazar ilçesine bagli Kuztekke Mahallesinde kar sularinin erimesi sonucu heyelan meydana geldi. Heyelan sebebiyle Kuztekke-Yarimca karayolu ulasima kapandi. Heyelanin ardindan Senpazar Kaymakamligi ve Senpazar Belediyesi tarafindan bölgede çalisma baslatildi.

Senpazar Kaymakami Emre Kazanasmaz ile Senpazar Belediye Baskani Cem Çinar, heyelanin yasandigi bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Kaymakam Kazanasmaz ve Baskan Çinar, ekiplerin çalismasi hakkinda bilgi alarak, heyelan sebebiyle kapanan yolun en kisa sürede onarilarak tekrar ulasima açilmasi için çalismalarin yürütüldügünü kaydetti.



Kaymakam Kazanasmaz, karla mücadele çalismasi sonrasinda hiç kapali köy yolunun kalmadigini hatta mahalle içlerine kadar tüm yollarin açik oldugunu belirtti.

21 Subat’ta bir heyelan yasandigini söyleyen Senpazar Kaymakami Emre Kazanasmaz, “Orta seviyede bir heyelan oldu. Senpazar’in Kuztekke-Yarimca karayolu üzerinde oldu heyelan. Yolu güvenlik güçlerimiz vasitasiyla kapattik. Yaklasik 1 haftalik ya da 10 günlük bir çalismanin sonucunda yolu tekrar araç trafigine açacagiz. Malumunuz son 1 ayda çok ciddi sekilde kar yagisi aldik. Ufak tefek heyelanlarimiz olmustu ama bu seviyede bir heyelan su anda bölgemizde yok” dedi.

Ocak ayinin sonuna dogru Senpazar ilçesinin çok ciddi sekilde kar yagisi almaya basladigini belirten Kazanasmaz, “Subat ayinin sonuna geldigimiz su günlerde kar yagisinin yavaslamasiyla sahada karla mücadele çalismalarimizi da baslatmistik. Su anda tüm köy yollarimiz açildi. 21 Subat itibariyle de tüm köylerimizin mahalle içlerine kadar tüm yollarimiz açildi. Su anda kar yagisindan sonra Senpazar’in her yeri açik ve herhangi bir ulasim sorunu yasadigimiz köyümüz ya da mahallemiz bulunmuyor” diye konustu.

Tasimali egitim gören ögrencilerin durumu hakkinda da bilgilendirmede bulunan Kaymakam Kazanasmaz, “Arkadaslarimiz sabahlara kadar çalisiyor. Bizler, sabahlara kadar karla mücadele çalismasi gerçeklestiriyoruz. Su anda kar sebebiyle hiçbir yolumuzda problemimiz yok. 112 ile de koordineli sekildeyiz. Muhtemel bir hastada ya da okula giden çocuklar oldugunda veya acil isi olan vatandaslarla alakali bizler bizzat sahaya çikip acil isleri olan vatandaslarimizi veya hastane randevusu olan ya da okula gidecek çocuklar oldugunda okulunu engellememesi için bizlerde sahadayiz. Bu yüzden simdiye kadar herhangi bir magduriyet yasamadik” seklinde konustu.

Çok ciddi bir deprem felaketi yasadiklarini hatirlatan Kazanasmaz, “Deprem, çok genis bir cografyada oldu. Çok zor bir süreçten geçiyoruz hem devlet olarak hem de millet olarak. Allah ülkemize yardim etsin, el birligi ile diger sorunlarimizdaki gibi bunu da asacagiz. Bundan hiçbir süphemiz yok. Insallah bu süreçlerde en kisa zamanda atlatilacak. Vefat eden tüm insanlarimiza bas sagligi diliyorum, yaralilarimiza da acil sifalar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA