Ordu Deprem Bölgesinde

Depremin yasandigi günden bu yana Ordu Büyüksehir Belediyesinin tüm imkânlarini seferber ederek bölgede günlük yasamin normale dönmesi için adeta üs kurulmasini saglayan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, Adiyaman, Kahramanmaras, Malatya ve Diyarbakir illerini ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi.

Ordu Deprem Bölgesinde
Adiyaman’da koordinatör vali olarak görev yapan Ordu Valisi Tuncay Sonel ile bir araya gelen Baskan Güler, deprem bölgesinde yerinde yapilan çalismalarla eksikliklerin tespit edildigini buna göre düzenlemeler yapilacagini söyledi.



Güler: “Ordu olarak yaramizi sarmaya devam ediyoruz”

Baskan Dr. Mehmet Hilmi Güler, yaralarin sarilmaya devam edildigini ifade ederek Ordu ile deprem bölgesi arasinda bir gönül birligi olusturuldugunu belirtti.



Baskan Güler sözlerine söyle devam etti:

“Ordu olarak yaramizi sarmaya devam ediyoruz. Ekiplerimizi ilk andan itibaren bölgeye göndermistik. Görev olarak Adiyaman, Malatya ve Kahramanmaras olmak üzere bize görev bölümü yapilmisti. Biz çalismalari ve arkadaslarimizi yerinde görerek ihtiyaçlarin tespitini yapmak amaciyla bölgeye geldik. Çalismalar yapilarak yaralar sarilmaya devam ediliyor. Burada Ordu’muz sadece büyüksehir olarak degil ilçeleriyle, sivil toplum örgütleriyle ve halkiyla tamamen bu çalismalarin içerisinde oldu. Ordu ile deprem bölgesi arasinda bir gönül birligi olusturduk.”

Baskan Güler eksikliklerin tespitinin yapildigina dikkat çekerek, “Ekiplerimizin kismen yerlerini degistiriyoruz. Bazi yerlere de takviyeler gerçeklestiriyoruz. Burada ihtiyaçlari tespit ettik. Koordinasyon merkezlerinde toplantilar yaptik. Burada yasam birimleri olarak bahsettigimiz içerisinde tuvaleti, banyosu olan konteyner ihtiyacimiz var. Konteynerlerin imalatiyla ilgili çalisma yapiyoruz çünkü çadirlar yeterli olmayabilir. Onlarin teminini olusturmaya çalisiyoruz. Yerinde yaptigimiz çalismalarla ihtiyaçlari tespit ettik simdi buna göre yeni düzenlemeler yapacagiz” dedi.



Vali Sonel: “Devlet-millet el ele”

Adiyaman’da koordinatör Vali olarak görev yapan Ordu Valisi Tuncay Sonel de çalismalar hakkinda Baskan Güler’e bilgi verdi. Vali Sonel, “Cumhurbaskanimiz ve bakanlarimiz buraya gelerek incelemelerde bulundu. Devletimizin tüm birimleri teyakkuz halinde. Devlet-millet el ele burada güzel bir koordinasyon örnegi verildi.

Milletimiz çok asil, hem yurt içinden hem yurt disindan çesitli yardimlar bölgeye ulastirildi. Ordu’ya da her yerde özel bir tesekkür var. Ilk günden itibaren güzel bir çalisma yürütülüyor. Tüm Ordulu hemsehrilerimizden Allah razi olsun” diye konustu.



Büyüksehir bölgede çalismalarina devam ediyor

217 araç 280 personelle deprem bölgesinde yaralari sarmak için hummali bir çalisma gerçeklestiren Ordu Büyüksehir Belediyesi, yardimlari ulastirmakla kalmadigi deprem bölgesinde alt ve üst yapidan su teminine, cenaze hizmetlerinden temizlige kadar bölgede her türlü ihtiyacin giderilmesine yönelik çalisma yürütüyor.
Kaynak: İHA