Kastamonu Üniversitesi Ekibinden Deprem Bölgesindeki Afetzedelere Yardim Eli
Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencilerinden olusan ekip, deprem bölgesindeki çalismalarini tamamladiktan sonra Kastamonu’ya dönüs yapti.

Kastamonu Üniversitesi, 6 Subat’ta meydana gelen büyük deprem felaketinin ardindan Kastamonu Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekipleri ile iletisime geçerek deprem bölgesindeki yardim çalismalarina katildi.
Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bilgehan Baydil liderligindeki ekip, Hatay’da Kriz Koordinasyon Merkezi tarafindan Hassa ilçesinde arama kurtarma faaliyetlerine katilmak üzere görevlendirildi. Ekip, burada dogum yapan bir kadinin hastaneye yetistirilmesine yardimci oldu.
Ekip ayrica deprem bölgesinde yardim malzemeleri dagitarak, çadirlar kurdu ve diger ihtiyaçlari karsilamak için de çalismalar yürüttü. Yardim tirlarinin bosaltilmasi ve tasniflenmesi de dahil olmak üzere, Türkiye ve dünyanin her yerinden gelen yardimlarin siniflandirilmasi için çalisan ekip, 14 Subat’ta dönüs yolculuguna basladi.
Hatay’da meydana gelen deprem felaketinde arama kurtarma çalismalarina katilan Spor Bilimleri Fakültesi Dekani ve Ekip Lideri Prof. Dr. Bilgehan Baydil, iki küçük yavrusuna sarilarak vefat eden ve üçünü ayni tabuta koymak zorunda kaldiklari bir aile, enkazda buldugu bir patigi koklayarak aglayan baba ve yardim için gönderilen plastik bir posetteki 3 paket bisküvi ile 200 gram kuru üzüm anilarinin kendisini çok etkiledigini belirtti.
Hatay’da tamamen yikilan ve kismen ayakta kalan bina sayisinin 8 bin 500 civarinda oldugunu ve sehrin yerle bir oldugunu ifade eden Baydil, afetin genis bir cografyayi etkiledigini ancak devletin tüm imkanlariyla bölgeye müdahale ettigini söyledi.
Baydil, kamu ve sivil toplum kuruluslarinin, ayni zamanda halkin deprem konusunda bilinçlendirilmesi gerektigini ve arama kurtarma egitimlerinin tüm kamu kurum kuruluslarina verilerek ekipler olusturulmasinin mecburi hale getirilmesi gerektigini vurgulayarak, devletimizin gerekli tedbirleri ve çalismalari yürütecegine olan inançlarini belirtti.
Prof. Dr. Baydil, böyle gurur verici bir görevi kendilerine layik görmelerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a tesekkür ederek, ekibinde yer alan tüm akademik ve idari personele ve ögrencilere tesekkürlerini iletti ve ekip olarak tekrar verilecek bir göreve hazir her zaman olduklarini belirtti.
