Artvin'in Borçka Ilçesinde Heyelan Riski Nedeniyle Bazi Evler Bosaltildi

Artvin’de yogun kar yagisi sonrasi etkili olan saganak yagis heyelanlara neden oldu. Borçka ilçesinde heyelan riski bulunan 2 apartman ve 2 müstakil ev tahliye edildi.

Artvin'in Borçka Ilçesinde Heyelan Riski Nedeniyle Bazi Evler Bosaltildi
Artvin etkili olan kar yagisi sonrasi araliklarla devam eden saganak yagis, heyelanlari beraberinde getirdi. Kentin bir çok noktasinda heyelanlar meydana geldi, yamaçtan kopan toprak ve kaya parçalari hayati olumsuz etkiledi. Borçka ilçesi Gündogdu mahallesinde etkili olan yagmur sonrasi heyelan riski gerekçesiyle iki apartman ve iki müstakil evde yasayan 34 aile evlerinden tahliye edildi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Borçka Kaymakami Hakan Contarli “Ilçemiz Gündogdu mahallesinde heyelan, heyelan riski gerekçesiyle, 2 apartman ve iki müstakil evde yasayan vatandaslarimiz tedbir amaçli tahliye ettik.

Bazi vatandaslarimiz akrabalarina gitti, geri kalanlari ise kaymakamligimiz tarafindan farkli yerlere konaklamalarini sagladik. Il AFAD Müdürlügümüzden görevlileri esliginde bölgede genis çapli çalisma yaptik. Yapilan çalismada evlerin üzerinde bulunan kaya kütlesinin hareket etmedigini tespit ettik. Bunun haricinde yine de tedbir olarak birkaç gün daha takipte kalinacak. Daha sonra duruma göre oturulabilir yada oturulamaz seklinde rapor verilecek” ifadelerini kullandi.

Evleri tahiye edilen ilçe sakinlerinden Ilker Yilmaztürk, yaptigi açiklamada "Evimizin arkasinda kis mevsiminde su çikiyor burasi heyelanli alan, buraya kalici veya baska bir çözüm bulunmasini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA