Okul Atölyesinde Deprem Bölgesine Kiyafet Üretiliyor

Aksaray’da depremzedelere destek olmak için kollari sivayan veliler okul atölyesinde depremzedelere kiyafet dikiyor. Havalarin soguk olmasi nedeniyle polar agirlikli dikilen kiyafetler deprem bölgelerine gönderiliyor.

Okul Atölyesinde Deprem Bölgesine Kiyafet Üretiliyor
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve "Asrin felaketi" olarak nitelenen 2 ayri depremin ardindan milletçe birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenen Türkiye’den bölgeye çesitli yardimlar sürüyor. Bu çerçevede Aksaray’da güç birligi yapan vatandaslar dört koldan yardimlar için seferber oluyor. Aksaray Atatürk Ilkokulunda kollari sivayan ögrenci velileri okulun atölyesinde kiyafet üretimine basladi.

Dikis makinesi basina geçen kadinlar tisört, polar ceket, kazak gibi kiyafetleri dikerek deprem bölgesine gönderiyor. Günlük yaklasik 50 adet kiyafet dikebilen kadinlar son zamanlarda havalarin soguk olmasi nedeniyle polar kazak ve polar ceket dikimine basladi.

Yapilan çalismalari anlatan okul müdürü Recep Çelen, “Deprem bölgesine gönderilmek üzere çesitli giysiler dikiyoruz. Depremden zarar gören vatandaslarimiza yönelik çalisiyoruz. Buradaki bayanlar bizim velilerimiz. Halk Egitim bünyesinde açtigimiz kursumuzda gönüllü velilerimiz gelerek mont, esofman gibi giysiler dikiyoruz. Tisört, esofman takimi, polar ceket, özellikle polar çok gidiyor. Son 1 haftadir polar esofman üretimine geçtik” dedi.

Ögrenci velisi Hacer Arik (48), ellerinden geleni yapmaya çalistiklarini belirterek, “Amacimiz depremzedelere yardim etmek, bir nebzede olsa yardimci olmak. Gönlümüz onlarla, hep birlikte ama bizde bunu yapmaya çalisiyoruz, elimizden gelen bu” diye konustu.

Bir diger ögrenci velisi Aysel Özdemir (55) ise “Amacimiz depremzedelere yardim olsun diye çalisiyoruz. Geldik yardim ediyoruz. Ben temizliyorum, arkadaslar dikiyor, kesiyorlar. Ben makineye oturmuyorum ama elimden geldigi kadar yardim ediyorum” seklinde konustu.

Ögrenci velisi Seher Üzer, “Burada depremzedelerimizin ihtiyaçlarini gidermek için gönüllü olarak çalisiyoruz. Bir seyler yapmaya çalisiyoruz elimizden geldigince. Maksat depremzedelerimizin ihtiyaçlarini karsilamak. Bu soguk kis gününde üsütmemek, çocuklari giydirebilmek, kendilerini giydirebilmek, elimizden geldigi kadar bir nebzede olsa bir seyler yapmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Ifakat Ünal (47) ise, “Amacimi depremzedelere biraz yardim etmek, acilarini biraz dindirmek istiyoruz. Onun için elimizde geldigi kadar bir seyler yapmaya çalisiyoruz. Elimizden gelen bu, insallah memnun olurlar, kiyafetlerimizi dikip gönderiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA