Kahramanmarasli Depremzede Gençlerin Nikahi Amasya'da Kiyildi
Kahramanmaras’ta nikahlarina sayili günler kala deprem faciasina yakalanan genç çift, yeni bir umutla geldikleri Amasya’nin Suluova ilçesinde dünya evine girdi. Kayiplar nedeniyle buruk bir sevinç yasayan Fatma Demir ve Ali Kara’nin mütevazi nikahini Suluova Belediye Baskani Fatih Üçok kiydi.

Büyük korku yasadiklari 7,7 ve 7,6’lik depremlerde tanidiklarini da kaybetmenin hüznünü yasadiklarini belirten Ali Kara, “Olayin etkisini daha henüz üzerimizden atamadik. Nikahimiz iptal olmustu. Burada kiyildi” dedi.
Fatma Demir, yakinlariyla fotograf çektirmeleri sonrasi belediye binasindan el ele çiktiklari esini çok sevdigini söyledi.
Çifte mutluluklar dileyen Belediye Baskani Üçok ise “Bu kadar hüzünlü günlerin ardindan insanlarin özel anina taniklik edip nikah akitlerini yapmak beni de fazlasiyla memnun etti. Depreme ragmen sevgileri engel tanimadi” diye konustu.
Afet bölgesinden Suluova’ya 500’den fazla insanin geldigi bilgisini veren Baskan Üçok, “Kardeslik böyle günlerde belli olur. Kardeslik sadece onlarin depremde yaralarini sarmakla olmuyor. Ayni zamanda özel anlarina taniklik, sahitlik etmek, bir arada olmak da aslinda bunun bir parçasi. Kardesligimiz daim olsun” seklinde konustu.
