Yenifakili'da Depremzede Çocuklara Özel Etkinlik Düzenlendi

Yozgat’in Yenifakili ilçesine deprem bölgesinden gelen depremzede ailelerin çocuklari için kaymakamlik tarafindan çesitli etkinlik düzenleniyor.

Yenifakili'da Depremzede Çocuklara Özel Etkinlik Düzenlendi
Yenifakili Halk Kütüphanesi’nde depremzede çocuklarin keyifli vakit geçirmesi ve depremin etkilerinin en aza indirilmesi için çesitli oyunlar, Hacivat ve Karagöz, kukla gösterisi, resim, çanta boyama etkinlikleri düzenleniyor.

Deprem bölgesinden ilçeye birçok depremzedenin geldigini söyleyen Yenifakili Kaymakami Mehmet Sirin Altay, “Basta çocuklarimiz olmak üzere deprem bölgelerinden gelen ailelerimiz büyük bir travma yasadilar. Biz de

Yenifakili Kaymakamligi olarak bu zor günlerinde bu travmayi en az hasarla atlatabilmeleri için ellerimizde gelenini yapmaya çalisiyoruz.” dedi.

Altay, kurumlarin is birligiyle çesitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, “Hacivat Karagöz gösterisi, kukla gösterisi, resim etkinligi, çanta boyama etkinligi düzenlendik. Etkinlige katilan ailelerimiz ve çocuklarimiz bu sayede depremin olusturdugu olumsuz havadan bir nebzede olsa uzaklasmis oldular. Deprem bölgesinden gelen çocuklarimiz ilçemizdeki çocuklarla kaynasarak bu etkinlikte çok keyifli vakit geçirdi. Bu etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek.” diye konustu.

Kaynak: İHA