Depremzede Çocuklar Oyun Salonunda Doyasiya Eglendi

Deprem bölgesinden Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen çocuklar, oyun salonunda doyasiya eglendi.

Depremzede Çocuklar Oyun Salonunda Doyasiya Eglendi
6 Subat Pazartesi günü meydana gelen ve 11 ilde etkili olan depremin yaralari sarilmaya devam ediyor. Deprem bölgelerinde bir yandan arama kurtarma ve enkaz kaldirma çalismalari araliksiz devam ederken, evleri yikilan depremzedeler ise çesitli illere gönderilip otel, ev ve yurtlara yerlestiriliyor. Bu çerçevede deprem bölgesinden Bitlis ve ilçelerine gelen vatandaslarin beslenme ve barinma ihtiyaçlari en iyi sekilde karsilanirken, depremden etkilenen çocuklar ise unutulmuyor. Aileleri ile birlikte Tatvan ilçesine yerlesen çocuklarin temel ihtiyaçlari disinda yaralarini sarmak ve eglenmelerini saglamak için harekete geçen Tatvanli gönüllüler ve sivil toplum kurulusu temsilcileri Yasam Alisveris Merkezinde bulunan oyun salonunda etkinlik düzenledi.

Aileleri ile birlikte oyun salonuna getirilen çocuklar tüm oyuncaklardan ücretsiz yararlanarak unutulmaz bir gün yasadi.

Etkinlik yemek ikrami ve hediyelerin dagitiminin ardindan sona erdi.

“Bastigim yer hâlâ sallaniyor gibi o korkuyu atamadim”

Çocuklari ile birlikte Hatay’dan Tatvan’a gelen Emine Topal, yasadigi korkuyu anlatarak, “Korkunç olay yasadik. Allah bir daha hiçbir canliya göstermesin. Hâlâ etkisindeyim ve bastigim yer sanki sallaniyor gibi. Bir sekilde buraya geldik. Buradaki insanlar çok yardimsever ve etkinlik çocuklara çok güzel bir moral oldu. Çünkü hepsi çok korkmustu. Depreme uykudayken yakalandik ve o korkuyla kendimizi disariya attik. Benim evim yikilmadi ama disarida kaldik. Birkaç gündür buradayiz. Yikilan ve çok kötü olan yerler var. Çok üzgünüm ve çok zor bir durum. Geri dönmeye korkuyoruz. Hâlâ bastigim yer sallaniyor gibi o korkuyu atamadim, aklima mukayyet olmaya çalisiyorum. Buranin insani çok iyi ve yardimci da oldular. Su an çocuklarim mutlu ya biz de mutlu olduk” seklinde konustu.



“Deprem olurken adeta cehennemi yasadik”

Depremden çocuklari ile birlikte çok etkilendiklerini dile getiren Ali Sürme de, etkinligin çocuklar için çok güzel moral oldugunu belirterek, “Hatay’dan geliyorum, hayatimizi kurtardik. Bir sekilde hayat devam ediyor. Çok güzel bir etkinlik oldu ve çocuklar birazda olsa acilarini dertlerini attilar. Yardimci olan herkesten Allah razi olsun. Deprem olurken adeta cehennemi yasadik. Anlatilmaz ama yasanmasi da çok kötü insallah bir daha olmaz” diye konustu.



“Araba yarisi oynadim ve gözlük takarak lunaparki gördüm”

Ortami çok sevdigini dile getiren depremzede Emir Ali Sürme, “Hatay’da deprem oldugunda merdivenlerden düstüm ve alnimda yara olustu. Sonra kuzenim bizi buraya getirdi. Buradaki ablalar ve abiler bize depremin etkisini unutmak için böyle etkinlik yaptilar. Burada çok eglendim ve ortami çok sevdim. Araba yarisi oynadim, sonradan gözlükle lunaparki gördüm” seklinde konustu.



“Bitlis’teki gönüllü STK’lar olarak biz bu tür programlari çok önemsiyoruz”

Bu tür etkinliklerin devam edecegini söyleyen Bitlis Medeniyet Platformu Dönem Baskani Cengiz Sahin de, “Bitlis’te bulunan gönüllü sivil toplum kuruluslari (STK) olarak yaklasik 100 depremzede çocuk ve ailelerine 2 saate yakin ücretsiz oyuncak reyonlari açildi. Bitlis’teki gönüllü STK’lar olarak biz bu tür programlari çok önemsiyoruz. Gençlik merkezinde çok daha genis çerçeveli olarak önümüzdeki günlerde bu programlari tekrarlayacagiz ki bu deprem psikolojilerini ne kadar azaltabilir ve onlari ne kadar çabuk hayata adapte edebilirsek bizler için de iyi olacak” ifadelerine yer verdi.

Çocuklarin oyun salonundaki tüm oyun aletlerinden ücretsiz yararlandigini dile getiren ögretmen Sinan Kiransal ise, “Depremzede kardeslerimiz bugün Tatvan’da bulunan alisveris merkezinde eglence programina katildi.

Buraya gelen depremzede çocuklar, oyun salonunda her türlü oyundan ücretsiz faydalandi. Daha sonra bu isi yapan gönüllü arkadaslarimiz ile beraber ögle yemegi ikram edecegiz. Ardindan da çocuklara hediyeler verilecek. Allah hepimizi felaket ve musibetlerden korusun. Depremde hayatini kaybeden tüm kardeslerimize Allah’tan rahmet, yaralilara sifa diliyoruz” dedi.

Depremzede çocuklarin mutluluguna ortak olduklarini ifade eden Mesut Sönmez de, “Buraya gelen depremzede kardeslerimiz oldu. Onlar için gönüllü arkadaslarimiz ile birlikte ufak çapli bir organizasyon yaptik. Oyuncak alanimiz vardi ve çocuklari oyuncaklara bindirdik. Balonlar vererek yemek ikraminda bulunduk. Onlarin mutluluguna ortak olabildiysek ne mutlu bize. Çok güzel bir ülkeyiz. Insallah hep birlikte böyle dayanisma içerisinde olmaya devam ederiz” dedi.

Kaynak: İHA