Cumhurbaskani Erdogan, Depremde Hayatini Kaybeden Seyma'nin Annesiyle Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Malatya’da enkaz altinda kalarak hayatini kaybeden 23 yasindaki Elif Nur Seyma Dalhançer’in annesi Ulviye Dalhançer ile telefonda görüstü. Taziyelerini ileten Cumhurbaskani Erdogan, Malatya’da Seyma’nin hatirasini yasatmak adina, bir okula adinin verilmesi için Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’e talimat verdi.

Cumhurbaskani Erdogan, Depremde Hayatini Kaybeden Seyma'nin Annesiyle Görüstü
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kahramanmaras merkezli depremlerde Malatya’da merkez ilçe Yesilyurt Bostanbasi Mahallesi Özpolatlar sitesinin 1’inci katinda enkaz altinda kalarak hayatini kaybeden 23 yasindaki Elif Nur Seyma Dalhançer’in annesi Ulviye Dalhançer ile telefonda görüstü. Cumhurbaskani Erdogan, Seyma için taziyelerini ileterek, enkaz altindan kurtarilan anneye geçmis olsun dileklerini iletti.

Öte yandan, depremde hayatini kaybeden Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi ögrencisi Elif Nur Seyma Dalhançer’in annesi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan kizinin isminin yasatilmasini isterken, Cumhurbaskani Erdogan da, kentte yapilacak bir okula Seyma’nin adinin verilmesi için Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’e talimat verdi.

Kizinin Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi’nde okudugunu aktaran anne Ulviye Dalhançer, “4’üncü sinifti. Çok aktif ve basarili bir kizdi. Kizim saglik bölümünü okuyordu. Zayif ve küçük olmasina ragmen sürekli kan verirdi. Kizim neden kan veriyorsun büyüyünce verirsin dedigimiz de yok anne ’yardim edecegim beyaz kan verdim’ derdi. Kendisi organlarini bagislamisti. 22 yil boyunca çok güzel bir ömür geçirdik. Kizimi anlatamam. O bizim evimizin küçük annesiydi. Yasi küçüktü ama bambaska birisiydi. Kizimi böyle aci bir olayda kaybedince Allah da bana teselliler gönderdi. Cumhurbaskanimizdan Allah razi olsun. Devletimiz ve hükümetimiz var olsun. Cumhurbaskanimizi çok seviyoruz. O aciyla Cumhurbaskanimiza, ben kizimin adinin yasatilmasini istiyorum kendisi sizi çok severdi sizin ilçenizde okuyor dedim. Cumhurbaskanimiz da bizimle çok ilgilenerek Milli Egitim Bakanimiz burada biz Malatya’da kizimizin adini bir okula verelim dedi.

Sag olsunlar bizimle bayagi ilgilendiler ve acimizi paylastilar. Ailem su an yanimda acimi paylasiyor ama Cumhurbaskanimizin acimizi paylasmasi beni ferahlatti. Acimiz tarifsiz ama Cumhurbaskanimiz ve devletimiz ayakta. Biz güçlüyüz. Bu durumlari asacagiz” dedi.

Kaynak: İHA