Duragan Altin Fiyatlarinda Yükselis Bekleniyor

Eskisehir’de kuyumculuk yapan Emre Öztürk yilsonuna dogru gram altin fiyatinin bin 450 lira civarlarina kadar çikabilecegini belirtirken, “Seçimden sonra altin fiyatlarinin yükselecegini öngörüyoruz” dedi.

Duragan Altin Fiyatlarinda Yükselis Bekleniyor


Uzun yillardir vatandaslarin güvenli yatirim limani olan altin, hareketli günlerin ardindan duragan bir halde bekliyor. Cumhurbaskanligi seçiminin yaklastigi bir döneme girerken uzmanlar altinin zarar ettirmeyecegini belirtiyor. Seçimden sonra altinin yükselise geçecegini ve bu zamanlarin alim yapmak için ideal oldugunu söyleyen kuyumcu Emre Öztürk, “Yilsonu için altinin graminin bin 450 lira seviyelerini çok rahat görecegini tahmin ediyoruz” dedi.



“Gram altinin bin 450 lira olmasini bekliyoruz”

Yilsonuna kadar altin fiyatlarinda artis olacagini ve bin 450 liralarin görülecegini belirten 15 yillik kuyumcu Emre Öztürk “Piyasalarda özellikle seçim tarihi açiklandiktan sonra bir belirsizlik hâkim oldu. Bu belirsizlik de tabii ki fiyatlara hem arti yönünde hem de eksi yönde yansiyor. Insanlar ne yapacagini bilmedigi için bekleme asamasina geçti. Dolarda geçen haftalarda özellikle yogun bir sekilde yükselis vardi. Merkez Bankasi’nin faiz kararinin ve Avrupa’da açiklanan verilerin etkisiyle asagi dogru yönelim gerçeklesti. Bu asagi düsüsle beraber vatandaslar için tekrardan bir alim firsati dogdu. Bu alim firsatiyla beraber de dolar tekrardan yukari çikti. Uzun vadede tabii ki en avantajli yatirim altin su anda. Altinda hafif düsüsler olsa da vatandaslarin alimi arttirmasi fiyatlari yukariya iter. Yilsonu için altinin graminin bin 450 lira seviyelerini çok rahat görecegini tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Sögüt’te çikarilan altin rezervi fiyatlari düsürmez”

Geçtigimiz günlerde Bilecik’in Sögüt ilçesinde bulunan ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açilisi yapilan altin madeninin ülke ekonomisine etkisinin olacagini fakat altin fiyatlarini düsürmeyecegini söyleyen Öztürk, “Sögüt’te bulunan altin rezervi ülkemiz için muhakkak ki fayda edecektir. Fakat altin fiyatlarinin düsmesi yönünde bir etkisi olmayacaktir. Çünkü altin fiyatlari sadece Türkiye’de yasananlara göre reaksiyon göstermiyor. Dünya borsasinda da islem gören bir maden oldugu için bulunan altin rezervi Türkiye’yi ilgilendiriyor. Ülkemize mutlaka fayda saglar ama fiyatlarin düsmesini saglamaz” dedi.



“Seçimden sonra altin fiyatlarinin yükselecegini öngörüyoruz”

Vatandaslarin tedirgin oldugu seçim döneminin ardindan altin fiyatlarinda yükselisin beklendigini belirten Emre Öztürk, alim yapmak için dogru zaman oldugunu söyleyerek su ifadeleri kullandi:

“Altin yatiriminda önemli olan uzun vade beklemektir. Eger kâr etmek isteniyorsa alim yaptiktan sonra satis için en az 6 ay veya 1 yillik süreyle beklenmesi gerekiyor. Son zamanlarda altin alan ve zarar eden hiç kimse yok demek mümkündür. Birkaç ay sonra seçim olarak ve piyasalarda inisler çikislar olacak. Biz fiyatlarin seçim sonrasinda çok daha yukarilara çikacagini düsünüyoruz. Alisveris yapmak için beklemek çok fazla bir kâr getirmiyor. Genelde vatandaslarimiz altin yükselmeye baslayinca almaya niyetleniyor. Su günlerde altin zaten stabil seviyelerde devam ediyor. Bu seviyelerden alinabilir. Seçimden sonra fiyatlarin ne olacagini kimse bilemez ama su zamanlarda alim yapanlari zarar ettirmeyecegini düsünüyoruz.“
Kaynak: İHA