DPÜ Engelsiz Ögrenci Birimine Geçen Yil Kazandigi Belge Ve Bayraklar Teslim Edildi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Engelsiz Ögrenci Birimi’nin 2022 yilinda elde ettigi basarilar karsiliginda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Yüksekögretim Kurulundan kazandigi belge ve bayraklarin teslimi için Rektörlükte tören düzenlendi.

DPÜ Engelsiz Ögrenci Birimine Geçen Yil Kazandigi Belge Ve Bayraklar Teslim Edildi
Herkes için erisilebilir bir üniversite olma hedefini sürdüren Kütahya Dumlupinar Üniversitesi 2022 yilinda da çalismalarinin karsiligini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Yüksekögretim Kurulundan aldigi belge ve bayraklarla taçlandirdi. Engelsiz Ögrenci Biriminin es güdümünde gerçeklesen çalismalarin sonucunda kazanilan belge ve bayraklarin teslimi için Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal’in makaminda düzenlenen törende birimi temsilen Birim Koordinatörü Prof. Dr. Nilüfer Dalkiliç ile Tekniker Necati Yakup Ünalli katildi.

Tören öncesinde Rektör Uysal’a, birimin 2023 hedeflerinden söz eden Prof. Dr. Dalkiliç, DPÜ’nün “Engelsiz Üniversite” politikasini daha da gelistirerek üniversitenin tamamina yayacak sekilde uygulanacagini ifade etti.



“DPÜ 2022 yilinda Engelsiz Üniversite yolunda neler yapti?"

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin olusturulmasini tesvik etmek amaciyla Yüksekögretim Kurulu tarafindan düzenlenen Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinin Haziran ayinda açiklanan 2022 yili sonuçlarinda, Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin Fen Edebiyat ve Tavsanli Uygulamali Bilimler fakülteleri ile Emet, Pazarlar ve Simav MYO olmak üzere toplam 5 binasi, sosyokültürel faaliyetlerde erisilebilirligi simgeleyen Mavi Bayrak sahibi oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin es güdümünde Kütahya Valiligine bagli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan 2018 yilindan bu yana her yil yapilan degerlendirmelerin sonucunda Kütahya’nin ilçelerinde yer alan ve DPÜ’ye ait 7 bina daha Erisilebilirlik Belgesine sahip oldu. Müdürlügün degerlendirmeleri sonucu, 2018 yilinda 6, 2019 yilinda 5, 2021 yilinda 11 erisilebilirlik belgesi kazanan DPÜ’nün Altintas, Domaniç Hayme Ana, Emet, Gediz, Pazarlar ve Tavsanli Meslek Yüksekokullarinin sahip olduklari binalar ile Hisarcik MYO’nun iki binasinin da erisilebilirlik belgesi almasiyla toplam belge sayisi 29’a yükseldi. Böylece DPÜ, Kütahya’da en çok erisilebilirlik belgesine sahip olan kurum unvanini da gelistirerek sürdürmüs oldu.
Kaynak: İHA