Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan Açiklamasi 'Öncesinde Tedbir Almak Son Derece Önemlidir'
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, deprem felaketine iliskin, "Allah bu felaketlerden ders almayi bizlere nasip etsin, hem manevi olarak hem de maddi olarak. Bir defa böyle bir olay olduktan sonra o enkazin altindan insanlari çikarmanin ne kadar zor hatta çogu imkansiz oldugunu görmüs olduk. Öncesinde tedbir almak son derece önemlidir" dedi.

Deprem bölgelerindeki incelemelerini tamamlayan Erbakan, dönüs için hareket etmeden önce Elazig Havalimani’nda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.
"12 bin teskilat mensubumuz bölgede arama kurtarma ve yardim faaliyetlerine katildi"
Depremin ilk anindan itibaren bütün teskilatlari ile beraber seferber olduklarini belirten Erbakan, 12 bine yakin teskilat mensubunun bölgedeki arama kurtarma ve yardim faaliyetlerine destek oldugunu ifade ederek, söyle konustu:
"380 tir yardim malzemesini Yeniden Refah Partisi teskilati olarak Türkiye genelinden bölgeye ulastirdik. 212 is makinesi, 62 jeneratör, 436 çadir, teskilatlarimiz tarafindan bölgeye ulastirildi. Istanbul teskilatimiz Kahramanmaras merkezde bir çadir kent kuruyor. Konya teskilatimiz da Hatay’da bir çadir kentin kurulumuna basliyor. 436 çadira ilave olarak bu çadir kentler de hizmete sunulacak. Depremden etkilenen bölgelerde teskilatlarimiz 7 asevi kurdu. Günde 2 bin 500 insana her birinde üç ögün olmak üzere yemek çikariliyor."
"Saglam zemin ve saglam bina oldugu zaman depremin üstesinden gelmek mümkün"
Böyle felaketlerin bir daha yasanmamasi için öncesinde tedbir almanin son derece önemli oldugunu vurgulayan Erbakan, "Allah bu felaketlerden ders almayi bizlere nasip etsin, hem manevi olarak hem de maddi olarak. Bir defa böyle bir olay olduktan sonra o enkazin altindan insanlari çikarmanin ne kadar zor hatta çogu imkansiz oldugunu görmüs olduk. Öncesinde tedbir almak son derece önemlidir. Bugüne kadar yeterli dersleri alamadigimizi maalesef görüyoruz. Insallah bundan sonra gereken dersi çikartip saglam zemin ve saglam binalarla gelismis ülkelerde oldugu gibi ülkemizde de gerekli tedbirleri almak nasip olur. Bu tedbirlerin alinmasinda devlete de çok büyük görev düsüyor. Burada sadece faturayi müteahhitlere kesmekle isin içinden çikilamaz. Müteahhitler bu isin sadece unsurudur. Imara acilan bölgelerin zemin bakimindan depreme uygun olmasi, denetimlerin dogru bir sekilde yapilmasi gerekiyor. Bu konuda devletin, yetkililerin, belediyelerin titiz bir sekilde davranmasi son derece büyük önem sahip. Erzin ilçesinde hiçbir sey yok. Hatay’in kalan diger taraflari yerle bir olmus. Kahramanmaras’ta dagin eteklerinde, bu bölümlerde bir sey yok. Yine Malatya’da yüksek kesimlerde, kayalik zeminlere yapilan, çok katli olmasina ragmen binalarda herhangi bir sey yok. Tabii TOKI’nin yaptigi binalarin hiçbir sekilde depremden etkilenmedigini gördük. Demek ki saglam zemin ve saglam bina oldugu zaman depremin üstesinden gelmek mümkün" ifadelerini kullandi.
