TRAC Aydin Subesi Deprem Bölgesinde Aktif Olarak Rol Aldi

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Aydin Subesi ekipleri Kahramanmaras depremlerinin ardindan bölgeye giderek haberlesmede aktif rol oynarken, hem de arama kurtarma çalismalarina destek verdi.

TRAC Aydin Subesi Deprem Bölgesinde Aktif Olarak Rol Aldi


Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerin ardindan TRAC Aydin Subesi ekipleri de bölgeye intikal ederek yürütülen çalismalara destek verdi.

TRAC Aydin Subesi Baskani Semih Demirel yürütülen çalismalarla ilgili olarak, “Depremi takip eden gün ivedilikle yola koyularak kriz merkezine intikal ettik. Bölgede, GSM operatörlerinin baz istasyonlari büyük oranda depremde yikilan binalarin üzerinde konumlandigi için, haberlesme konusunda alternatif üretebilen ve uzman olan ekibimiz, haberlesmede yasanan krizi ve takip eden günlerde yasanabilecek aksakliklari gidermek üzere bölgeye ulastik. Kriz merkezi tarafindan Malatya ilimizde görevlendirilen ekibimiz, afet ve acil durumlarda sahaya kurulabilen mobil rölemiz ile kriz yönetimine dahil olmustur. Haberlesmede uzmanlasmis ekibimiz, AFAD ekiplerine koordineli olarak arama-kurtarma çalismalarina da dahil olmustur. Birçok vatandasimizi bölgeden tahliye etmistir” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA