Malatya'dan Izmir'e Gelen Depremzede Aile, Felaketi Anlatti

Kahramanmaras merkezli depremin yikici etkisini gösterdigi kentlerden Malatya’da depremi yasayan aile, Izmir’deki akrabalarinin yanina yerlesti. Korku dolu o anlari anlatan depremzedeler, kaybettikleri yakinlari için de duyduklari üzüntüyü dile getirdiler.

Malatya'dan Izmir'e Gelen Depremzede Aile, Felaketi Anlatti
Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremler tüm ülkeyi yasa bogarken, felaketten kurtulan depremzedelerin bir kismi da baska illerdeki yakinlarinin yanlarina gidiyor. Malatya’da yasayan ve akraba olan 3’ü çocuk toplam 8 kisi Izmir’deki akrabalarinin evine yerlesti. Depremde yasadiklari binalarin çöktügü afetzedeler, iki büyük depremde yasadiklarini anlatirken duygularina hakim olamadi. Kaybettikleri aile fertlerinden dolayi üzüntülerini de belirten depremzedeler, yeni hayatlarina baslayabilmelerini umutla bekliyor.

"Oglum bitsin diye yalvariyordu"

Deprem aninda yasadiklari korku dolu dakikalari anlatan Malatyali depremzedelerden Sati Sarikaya, ogluyla birbirlerine sarilarak depremin bitmesi için Allah’a yalvardiklarini söyledi.

Sarikaya, "Biter diye bekledigimiz bir depremdi. Baktigimizda üzerimize molozlar düsüyordu. Oglum korkuyla yanima kosarak geldi. Kapi esiginde birbirimize sarildik ve orada durduk. O ani anlamak için yasamak lazim. Oglum artik yalvariyordu ’Allah’in ne olur bitsin’ diye. Sonra yalin ayak oldugumuzu fark ettik ve ayakkabilari elimize alip çikmak istedik. Sonra bir sarsinti daha oldu ve yangin merdivenlerinin yikildigini gördük. Yeni, 2 yillik bir binada oturuyorduk. Molozlar üzerimize düse düse disari attik kendimizi. Üzerimize mont almak için dua okuya okuya yeniden binaya girdik; çikarken de yine dualarla asagi indik. Daha sonra nasil olduklarini sormak için annemi ve kayinvalidemi aradim. Daha sonra annemi almak için Emeksiz’e gittik ama orada bütün binalar yikildigi için enkazin üzerinden yürüye yürüye eve varabildik. Yardim etmek için gitmek istiyoruz ama insan boyunda molozlardan dolayi yürüyemiyoruz" dedi.



100 metrekare evde 12 kisi kaliyoruz"

Depremin ardindan bölgede 4 gün beklediklerini, daha sonra da Izmir’deki yakinlarinin evine geldiklerini söyleyen Sati Sarikaya, 12 kisi bir evde kaldiklarini söyledi.

Sarikaya, "Burada akrabalarimiz oldugu için araç bulup Izmir’e gelmeye karar verdik. Canimizi kurtarma derdindeydik. Oglumun bana sarilip, depremin bitmesi için Allah’a yalvarmasi beni en etkileyen andi. Çünkü anne olarak bir sey yapmak istiyorsunuz ama hiç bir sey yapamiyorsunuz. Bir anne evladi için her seyi yapabilir ama Allah’tan gelen bir deprem. Hiç bir sey yapamiyorsunuz. Simdi 12 kisi görümcemin evindeyiz. Onlarin da çocuklari var, sinavlara hazirlaniyorlar, ders çalisiyorlar. 100 metrekare bir evde 12 kisi kaliyoruz, sag olsun bizi agirliyorlar. Ama ne zamana kadar böyle olacak, hayatimizi da devam ettirmek zorundayiz. Bir is ve kendimi toparlayana kadar bir ev istiyorum. Çünkü orada çalistigim is yeri beni ücretsiz izinli olarak gösteriyor. Su an hiç bir maddi gelirim yok" diye konustu.



"Onlari bir daha hiç göremeyecegim"

Asrin felaketinde annesi, babasi ve kardesini kaybeden Mehmet Tevfik Ilhan ise annesi ve kardesinin el ele tutusmus halde cenazelerinin bulundugunu söyledi.

Yakinlarini kaybetmenin üzüntüsünü yasayan Ilhan, "Depremde annem, babam ve kardesimi kaybettim. Ilk depremden sag kurtulmuslar ve ikinci depremden hemen önce esya almak için eve girmisler. Deprem olunca tam kapinin disina çikacaklari sirada düsmüsler. Kardesim annemi kurtarmak istedigi esnada da bina yikilmis. Cansiz bedenlerini bulduklarinda da el ele olduklari görülmüs. Ne ellerini öpebildik, ne helallik alabildik. Onlari bir daha hiç göremeyecegim. Depremzedeler için de Sayin Cumhurbaskanimiz gerekli açiklamalari yapiyor. Hem konut hem de is anlaminda yardimlarin olacagini biliyoruz, bu da birden olabilecek bir sey degil. Devletimize biz her zaman güveniyoruz. Yurt disindan da çok sayida ekip geldi hepsine çok tesekkür ederiz. Türkiye zamaninda bu yardimlari onlara yaptiklari için onlar da bize kosturdu. Allah devletimize zeval vermesin" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA