Kahramanmaras'ta 230 Gazeteci Görev Yapiyor

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerde görev yapan basin mensuplarinin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için baslatilan çalismalar devam ediyor.

Merkezde ve depremin oldugu illerdeki bölge müdürlüklerinde ilk andan itibaren 24 saat çalisma düzenine geçilerek basin mensuplarinin sahadaki çalismalarini kolaylastirmak için alanlar olusturuldu.

Sahadaki basin mensuplarina çalisma ortami saglamak ve akreditasyon islemleri gibi konularda destek verildi.

Depremden etkilenen bölgelerde haberciler için basin merkezleri kuruldu.

Bu kapsamda Adana, Diyarbakir, Gaziantep ve Sanliurfa’da Bölge Müdürlüklerinde, Kahramanmaras’ta çadir basin merkezinde, Hatay’in Iskenderun ilçesinde AFAD Kriz Merkezi’ndeki merkezler, medya mensuplarinin hizmetine sunuldu.

13 karavan habercilere tahsis edildi

Kahramanmaras’ta 3, Gaziantep’te 3, Adiyaman’da 3, Malatya’da 1, Hatay’da 3 olmak üzere toplam 13 karavan tipi araç da basin mensuplarina çalismalari için tahsis edildi.

Kahramanmaras’a getirilen karavanlar Il Emniyet Müdürlügü yakinlarina konuslandirildi. Bir karavan da Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi yakininda gazetecilerin hizmetine sunuldu.

Ayrica basin mensuplarina yönelik powerbank, termos, çanta, temizlik malzemeleri, koruma kiyafeti, maske gibi sahada ihtiyaç duyduklari malzemeler de temin edildi.

Basin karti olmayan gazetecilerin de sahada rahatlikla çalisabilmeleri için gereken adimlar atildi. Bununla beraber uluslararasi medyanin çalismalarini kolaylastirmak amaciyla da geçici akreditasyon kartlari basildi.

Bu kapsamda ulusal ve uluslararasi medya mensuplariyla çesitli görüsmeler yapilarak Istanbul ve Sabiha Gökçen havaalanlarinda Iletisim Baskanligi masasi kuruldu ve bilgi akisinin saglanmasi adina personel görevlendirildi.

Uluslararasi basin mensuplarina mihmandarlik hizmeti

Istanbul’dan bölgeye gidecek ulusal basin mensuplarinin akreditasyonunu yapilarak ulasimlari organize edildi. Yurt disindan gelen ve mihmandarlik hizmeti verilen uluslararasi basin mensuplarina, gerektiginde çekim izni alinmasi konusunda yardimci olmak adina ilgili kurumlarla koordinasyon saglandi.

Depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaras’ta, 140 yerli basin mensubu faaliyetlerini yürütürken 90’in üzerinde yabanci gazetecinin görev yaptigi tespit edildi.

Böylelikle bir taraftan bölgedeki depremzedelere gida, battaniye, giyim, hijyenik ürün gibi yardimlar da ulastirilirken bir taraftan da hizli bir iletisim için basin mensuplarina istihdam ve imkân saglandi.
Kaynak: İHA