Tatvan'da Feribota Yükleme Yapilirken Vagonlar Göle Düstü

Bitlis’in Tatvan ilçesinden Van’a gönderilmek üzere feribota yüklenen vagonlardan 2’si Van Gölü’ne düserken biri ise askida kaldi.

Tatvan'da Feribota Yükleme Yapilirken Vagonlar Göle Düstü
Alinan bilgilere göre olay, sabah saatlerinde Tatvan ilçesinde bulunan Van Gölü Feribot Isletme Müdürlügüne ait iskelede meydana geldi. Tatvan Gari’ndan Van’a gönderilmek üzere iskeleye getirilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) Tasimacilik A.S.’ye ait vagonlar, feribota yüklenmek istenildigi esnada talihsiz bir kaza yasandi. Türkiye’nin en büyük iki feribotundan biri olan Idris-i Bitlis Feribotuna yüklenen vagonlardan 2’si Van Gölü’ne düserken, biri ise göl ile feribot kasasinda askida kaldi. Yasanan kazada can kaybi yasanmazken, maddi hasar meydana geldi.

Yasanan kaza sonrasi bölgede güvenlik önlemi alinirken, basin mensuplarinin bölgeden görüntü almasina ise izin verilmedi. Vagonun suya düsmesiyle yükleme çalismalari durdurulurken, göle düsen vagonlarin sudan çikarilmasi için baslatilan çalisma ise sürüyor.

Öte yandan; konu ve kaza sebebiyle ilgili henüz resmi bir açiklama yapilmazken, kazanin yasandigi alan havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA