Bursa Tüm Kurumlari Ile Tek Yürek
Merkez üssü Kahramanmaras olan depremlerin hemen ardindan Bursa Büyüksehir Belediyesi ekipleriyle birlikte afet bölgesine kosan Baskan Alinur Aktas, depremin yikici boyutunu, yapilan arama-kurtarma ile yardim çalismalarini ve gözlemlerini Bursa’daki yardim kuruluslari ve hemsehri dernekleriyle paylasti. Baskan Aktas “Tüm kurumlarla birlikte yaralari sarip daha güzel günlere dönecegiz” dedi.

Toplantinin ardindan konusan Baskan Aktas, depremden etkilenen illerde normal hayata döndürme çalismalarinin çok önemli oldugunu belirtti.
Afetzedelerle alakali bütün Türkiye’nin duyarlilik ve hassasiyet gösterdigini söyleyen Baskan Aktas, “Depremin oldugu ilk andan itibaren bütün sehirlerde, bütün sivil toplum kuruluslarinda duyarlilik olustu. Yapilan çalismalar, ayri ayri yapiliyor ve açikçasi etki alani da azaliyor. Bugün hem bunlarla ilgili genel ihtiyaç nedir, bölgelerde genel durum nedir bunu anlatip, bundan sonraki sürecin daha saglikli ilerlemesi adina, AFAD ve Büyüksehir Belediyesi çatisi altinda yapilan yardimlarin envanterini de çikarip, dogru vuruslar yapabilmek, beraberinde de özellikle bu 10 vilayette hayatin tekrar normale döndürülmesi adina yapilacak çalismalari degerlendirdik. Orada yasayan insanlarin, hayatini orada devam ettirmesi için yapilacak çalismalar çok önemli. Insallah el birligi içerisinde bu yaralari sarip, daha güzel günlere dönecegiz diye temenni ediyorum” diye konustu.
