1071 Sultan Alparslan Otagi'ndaki Çadirlar Kahramanmaras Için Sökülüyor

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Millet Bahçesi’nde bulunan ve her yil 1071 Malazgirt Zaferi kutlamalarinda etkinlik çadiri olarak kullanilan çadirlar, depremzede ailelerin kullanimi için sökülmeye baslandi.

1071 Sultan Alparslan Otagi'ndaki Çadirlar Kahramanmaras Için Sökülüyor
Okçular Vakfi ve Ahlat Belediyesi tarafindan depremin yaralarini sarmak için baslatilan çalisma neticesinde ilçenin Çarho mevkiindeki 450 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Ahlat Millet Bahçesi’nde bulunan 1071 Sultan Alparslan Otagi’ndaki 50 çadir, Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesindeki depremzedelerin kullanimi için sökülüyor. Yogun kar örtüsünün ve soguk havanin hakim oldugu bölgede görevlendirilen ekip, hummali bir çalisma yaparak çadirlarin sökümünü yapiyor. Sökülen çadirlar, depremden etkilenen depremzede ailelerin barinmasi için Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesine kurulacak. Ayni sekilde Malazgirt ilçesinde bulunan 50 çadirin da deprem bölgesine gönderilecegi belirtildi.

"Seferberlik ruhuyla hareket ediyoruz"

Çadirlarin söküm çalismalarini yapan ekipleri ziyaret eden Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban, millet-devlet dayanismasi ile yaralari birlikte saracaklarini söyledi.

Baskan Çoban, "10 ilimizde tesir gösteren, ’asrin felaketi’ olarak nitelendirilen depremde ihtiyaçlari noktasinda ilk günden itibaren elimizden gelen gayretle çalisiyoruz. Bir taraftan makine ve ekipmanlarimizla bir taraftan da gida gibi ihtiyaçlari karsiliyoruz. Bugünde 50’si Ahlat, 50 tanesi de Malazgirt’ten olmak üzere toplam 100 çadiri, Ahlat Belediyesi ve Okçular Vakfi birlikte hareket edecegimiz bir çalismayi yürütüyoruz. Insallah orada da bir araya gelecegiz. Çadirlarimizin sökümünü gerçeklestirdikten sonra Pazarcik’ta vatandaslarimizi bu sikintili anlarinda yardimci olmak adina çalismalarimizi sürdürüyoruz. Biz her noktasinda devlet millet el ele çalismalarimizi yürütecegiz. Ahlatli da bu konuda her türlü gayreti ortaya koymustur. Oradaki kardeslerimize çok geçmis olsun. Allah ölmüslerimize rahmet eylesin. Bugün tam da birlik günüdür. Seferberlik ruhuyla hareket ediyoruz. Çadirlarimizi söktükten sonra oradaki kardeslerimizin yaninda olmaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA