Veteriner Hekimler Deprem Bölgesini Yalniz Birakmadi

Eskisehir’den yola çikan 6 veteriner hekim, Adiyaman’da depremden etkilenen köylerde bulunan hayvanlarin tedavisini gerçeklestiriyor.

Veteriner Hekimler Deprem Bölgesini Yalniz Birakmadi
Kahramanmaras’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremin ardindan hizla örgütlenen ve afet bölgesinde gönüllü çalismalar yürüten meslek örgütlerinin basinda veteriner hekimler geliyor. Bu Kapsamda Eskisehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasi Afet Destek Ekibi, Eskisehir Valiligi’nin görevlendirmesi ile Adiyaman Ilinde göreve basladi.

6 veteriner hekimden olusan Afet Destek Ekibi, Türk Veteriner Hekimler Birligi Merkez Konseyi koordinatörlügünde Adiyaman Ili kirsal bölgelerde depremden etkilenen köylerde bulunan hayvanlarin tedavisini gerçeklestirecek.

Afet Destek Ekibinde yer alan Oda Baskani Erdinç Yuva yapmis oldugu açiklamada, ‘’Depremin ilk gününden itibaren veteriner hekimler olarak harekete geçtik. Eskisehir ve Bilecik ilinde deprem bölgesi için yardim çalismalarini Afad çatisi altinda yürüttük, simdi ise sira yaralarimizi sarmaya geldi. Bu sebeple Adiyaman ili köylerinde bulunan ve Veteriner Hekimlik hizmeti alamayan hayvanlarin tedavisini üstleniyoruz. Oda olarak bölgede tedavi hizmetleri için antibiyotik, analjezik, non steroid antienflamatuar, vitamin, mineral, sivi elektrolitler ve tüm veteriner acil müdahale ilaçlarini Afet Destek Ekibi ile bölgeye götürüyoruz. Biz veteriner hekimler olarak her zaman oldugu gibi devletimizin ve milletimizin yanindayiz.’’ dedi.

Kaynak: İHA