Uzman Hekimler Israilli Meslektaslari Ile Basarili Ameliyatlara Imza Atti

Afyonkarahisar’dan deprem bölgesine giden uzman hekimler görevlerini tamamlayarak kente geri dönerken, ekibin bölgeye Israil’den yardim amaçli gelen saglik personelleri ile çok sayida basarili ameliyat gerçeklestirdigi bildirildi.

Uzman Hekimler Israilli Meslektaslari Ile Basarili Ameliyatlara Imza Atti
Afyonkarahisar Il Saglik Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, bölgeye giden uzman ekiplerin ilk etapta gönüllü olarak gittikleri ifade edildi. Açiklamada, “Depremden, bölgedeki hastaneler de etkilendigi için giden ekiplerimiz hastanelerin de yeniden hizmet verebilir hale gelmesi için gayretle çalistilar. Bu hastanelerden biri de Kahramanmaras Necip Fazil Sehir Hastanesi olurken, depremin ilk günü bölgeye gönderdigimiz çok sayida uzman hekim yogun bakim, anestezi, kalp damar cerrahisi, beyin ve sinir cerrahisi, ortopedi ve travmatoloji, acil tip, kadin hastaliklari ve dogum, çocuk hastaliklari, genel cerrahi, iç hastaliklari, üroloji, spor hekimi, hemsire ve farkli kollardan saglik personelinin yer aldigi ekibimiz, öncelikle deprem sonrasi çok gerekli olan ameliyathane ve yogun bakim ünitelerini aktif olarak çalisir duruma getirdi. Ardindan bu hastanede çok sayida depremzedenin, ciddi ameliyatlari gerçeklestirildi.

Yogun bakim ünitelerinde pek çok hasta tedavi edildi. Depremin ilk gününden itibaren büyük bir çaba ve özveriyle çalisan ekibimize daha sonra Israil’den yardim amaçli gelen ekip de dâhil oldu ve ekiplerimizin sorumlulugunda onlar da depremzedelerin yaralarinin sarilmasina yardimci oldu. Ekibimiz bugün sorumlulugu yeni ekiplere devrederek ilimize döndü” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA