Sirnak'ta 75 Depremzede Aileye Psikolojik Destek Saglaniyor

Sirnak’ta Silopi Kaymakamligi tarafindan ilçe merkezine yerlestirilen ailelere psikolojik destek saglaniyor.

Sirnak'ta 75 Depremzede Aileye Psikolojik Destek Saglaniyor
Depremden dolayi göç eden ailelere psikolojik destek sunmak amaciyla Silopi Kaymakamligi tarafindan iki psikosoyal destek merkezi kuruldu. Haci Mehmet Ökten Anadolu Imama Hatip Lisesi Kiz pansiyonuna yerlestirilen 75 aileye gönüllü psikolojik danismanlar tarafindan psikolojik ilk yardim sunuluyor. 60 gönüllünün yer aldigi egitimlerde 34 depremzede çocuga yasadiklari travmalari unutturmak ve yasanan olumsuz süreci atlatmalari için çesitli egitim programlari uygulaniyor.

Yasanan süreçten etkilenen çocuklar bu merkezlerde çesitli etkinlikler ve oyunlar oynayarak yasadiklari travmalarinin atlatilmasi saglaniyor.

Uzman Psikolojik Danisman Ahmet Kutlu, “Ülkemizde yasanan deprem felaketi sonrasi Türkiye’nin birçok yerinde oldugu gibi ilçemizde göçler olmus durumdadir. Göçler olduktan sonra ilçe kaymakamimizin hizli reaksiyonu sonucu ve ilçe milli egitim müdürümüzün destekleri ile suan Silopi ilçemizde iki tane psikososyal destek noktasi olusturmus durumdayiz" dedi.

Psikososyal destek noktalarinda gönüllü psikolojik uzmanlarin destegi ile egitimlere basladiklarini ifade eden Kutlu, "Buradaki temel amacimiz depremden etkilenen çocuklara ve ailelerine yönelik psikolojik ilk yardim destegini sunmaktir. 60 psikolojik danisman arkadaslarimizla egitimlerimiz devam etmektedir. Ilçemize göçler devam ettigi sürece bu destek noktalarimiz arttirmaya devam edecegiz" seklinde konustu.

Haci Mehmet Ökten Anadolu Imama Hatip lisesi Müdürü Recep Burak Demirel, “10 Subat itibari ile kaymakam talimati ile okulumuz Haci Mehmet Ökten Anadolu Imam Hatip Lisesi pansiyonunda depremden etkilenen 75 ailemizin yurdumuza yerlestirmis bulunmaktayiz. Içlerinde 34 çocugumuz var. Bu 34 çocugumuza da ilçemizde görev yapan psikolojik danisman ve rehber ögretmenlerimizle ilçe RAM müdürlügünün destekleri ile psikososyal destek çalismalarini yürüttük. Buradan özellikle altini çizmek isterim. Biz her türlü zorlugu birlikte basarabilecek üstesinden gelebilecek bir medeniyetin mirasçilariyiz. Bunu bir kez daha Silopi halki olarak ortaya koyduk" ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA