Rektör Çakmak ETÜ Gönüllü Arama Kurtarma Ekibiyle Bir Araya Geldi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve yönetimi merkez üssü Kahramanmaras olan ve 10 sehri etkileyen depremlerin ardindan bölgeye giderek arama kurtarma faaliyetlerine katilan gönüllü kurtarma ekibiyle ögle yemeginde bir araya geldi.

Rektör Çakmak ETÜ Gönüllü Arama Kurtarma Ekibiyle Bir Araya Geldi
ETÜ Yasam Merkezi Toplanti Salonu’nda düzenlenen program, Gelin Pasa Cami Imami Hikmetullah Dogan’in Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi ve ardindan deprem felaketinde hayatini kaybeden vatandaslar için dualar edildi.

Programda konusan Rektör Çakmak, arama kurtarma ekibinde bulunan ekiple birlikte sohbet etmek ve hatiralari paylasmak amaciyla bulustuklarini ifade ederek: “Ülkemiz 12 gün kadar önce malumunuz deprem felaketiyle yüzlesti. Yüzyilin felaketi olarak ifade edilen bu depremde çok sayida canimizi kaybettik. Degerli arkadaslar buradan depremin oldugu gün sabahin erken saatlerinde bir ekip çikarabilir miyiz seklinde konustuk. Istisare ettik sonrasinda arkadaslarimiza duyurduk. Baslangiçta binek araçlarda 3-5 arkadasimiz belki çikar belki çikmaz diye düsünürken üniversitemizden yüce gönüllü 27 mesai arkadasimiz gönüllü oldular ve biz deprem alanina gidecegiz dediler. Ardindan Erzurum AFAD Koordinasyon Merkezi’ne intikal ettik ve orada da yine bizlere eslik eden ögretmen arkadaslarimiz oldu ve su an onlar da buradalar ve kendilerine de hassaten tesekkür ediyorum. Gönüllü kurtarma ekibimiz Hatay’a ilk ulasan ekiplerden biri oldu ve tasin altina elini degil gövdesini koyarak afetten etkilenen vatandaslarimizin yardimina kostular. Bu kelimelerle ifade edilemeyecek kadar kutsal bir is. Bu vesileyle gönüllülük seferberligine katilan arkadaslara tekrar gönülden tesekkür ediyorum. Iyi ki varsiniz sag olun var olun” diye konustu.

Rektör Çakmak’in ardindan konusan gönüllü kurtarma ekibinin lideri ETÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Acil Yardim ve Afet Yönetimi Bölüm Baskani Dr. Ögretim Üyesi Meliksah Turan deprem bölgesinde çok sayida ekiple koordineli bir sekilde çalistiklarini belirterek: ”Depremden sonra hizli reaksiyon göstererek Erzurum’da olusturulan kriz merkezine gittik. Rektörümüz sag olsun bize bu süreçte üniversitemizin tüm imkanlarini sundu. Sahada arama kurtarma faaliyetlerinin yani sira lojistik, çadir kurma ve tahliye süreçlerinde de aktif olarak rol aldik. Bölgede yasanan her türlü aksakliga ragmen tüm üyelerimiz elinden gelen tüm çabayi sergiledi. Bu vesileyle ben kendilerine bir kez daha sükranlarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

Dr. Ögretim Üyesi Turan’dan sonra söz alan AFAD gönüllüsü ve Erzurum Kazim Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ögretmeni Enes Deligöz ise Deprem bölgesinde yasananlarin herkesi derinden sarstigini dile getirerek arama kurtarma faaliyetleri sirasinda karsilastiklari manzaralardan ve deneyimlerinden bahsetti.
Kaynak: İHA