Kayseri Deprem Koordinasyon Merkezi Yardimlari Hizla Devam Ediyor

Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, Kayseri ili olarak deprem bölgelerine ilk günden beri Kayseri Deprem Koordinasyon Merkezinin yardim etmeye devam ettigini söyledi.

Kayseri Deprem Koordinasyon Merkezi Yardimlari Hizla Devam Ediyor


Kayseri Serbest Bölgeyi temsilen Kayseri Deprem Koordinasyon Merkezinde yer aldiklarini ifade eden Baskan Dr. Palancioglu, “Ayni zamanda Kayseri Ticaret Odasini temsilen Ömer Gülsoy Baskanimiz, Kayseri Sanayi Odasini temsilen Mehmet Büyüksimitçi Baskanimiz, Kayseri Organize Sanayi’yi temsilen Mehmet Yalçin Baskanimiz, Mimarsinan Organize’yi temsilen Lütfü Çarsibasi Baskanimiz, Incesu Organize’yi temsilen Irfan Püsküllü Baskanimiz var. Ayni zamanda da Kizilay Kayseri Il Baskanimiz Cafer Beydilli Bey ve sanayicilerimiz, kurum yetkililerimiz var. Ilk günden itibaren sanayicilerimizle bu depreme destek vermek, yaralari sarmak için böyle bir olusum yaptik. Tüm çalismalarimiz AFAD ve Sayin Valimizin bilgisi dahilinde yapilmaktadir. Bugüne kadar suanda Kayseri’den ihtiyaç olan bütün malzemeleri basta Kahramanmaras olmak üzere deprem bölgelerine gönderdik. Bu malzemeler ilk basta su, battaniye, ekmek yardimi olmak üzere basladi.

50-60 farkli malzemeyi içerecek sevkiyatlar buradan yapildi. Odun, kömür, soba, battaniye, yatak uyku tulumuna kadar ve gidanin tüm çesitlerine bagli olarak, dezenfektanindan, çocuk ve hasta bezinden kadin hijyen malzemesine kadar akla gelebilecek ilk etapta lazim olan tüm malzemeler oradaki Sayin Valilerimizin ve AFAD’in bizden talepleri çerçevesinde nerede ihtiyaç olduysa oraya gönderdik. Bu islemi yaparken nakdi yardimlarin tamami kurumlarimiza degil Kizilay Kayseri subeye yatirildi. Dolayisiyla bütün hayirseverlerin maddi destekleri Kizilay’da toplanmis oldu. Ayni yardimlar ise Organize Sanayi’deki fuar alanindaki depoya teslim edildi ve bütün bu girdi ve çiktilar AFAD, Kizilay ve ilgili kurumlarin temsilcileri bünyesinde kayit ve imza altina alindi. Seffaf ve saglikli bir sekilde süreç yönetildi. Sanayicilerimiz nakdi bagislarini Kizilay’a yapti ve bu çerçevede tüm yardim malzemeleri ilgili deprem bölgelerine gönderildi.” dedi.



Bir gün içerisinde 7’nin üzerinde iki büyük vurucu bir deprem yasadiklarini hatirlatan Baskan Dr. Palancioglu, “Maalesef 30.000 üzerinde vatandasimizi kaybetmis olduk, 100.000’in üzerinde vatandasimiz yaralandi. Milyonlarca insan evsiz kaldi. Hükümetimiz tüm kurumlarimiz, vatandaslarimiz organize bir sekilde bu depremin yaralarini hep beraber sarmaya çalisiyoruz. Cenabi Allah’tan tüm kaybettigimiz kardeslerimize rahmet eylesin. Tüm yaralananlara Allah’tan sifalar diliyorum. Uzun soluklu sürecek bu çalismaya bizler devam ediyoruz. Bizim yaptigimiz tüm bu çalismalar örnek alinarak su anda da özellikle Kayseri, Adana, İçel 3 Il Aile Sosyal Politikalar Bakanligindan Türkiye afet yönetim politikasi eylem plani çerçevesinde 3 Lojistik depo olusturuldu. Bizim depomuz, yan depolar yine bakanlik tarafindan görevlendirilen müfettisin kontrolüne verildi.

Dolayisiyla bundan sonraki bütün lojistik faaliyetler Kayseri’ye gelecek ulusal ve uluslararasi yardimlar bu çerçevede buradan yönetilecek. Biz de bu konuda destek verecegiz ve uzun soluklu bu çalismaya bizler kurumlar ve sanayiciler olarak destek vermeye çalisacagiz. Tüm hayirseverimize, sanayicilerimize, ekip arkadaslarimiza, tüm çalisanlarimiza bu destekten dolayi tesekkür ediyor tekrar geçmis olsun diyorum.” diye konustu.



Kayseri Ticaret Odasi Baskani Ömer Gülsoy da, Kayseri olarak kurulan güzel bir koordinasyon merkezinde ilk yardimlari Kayseri olarak ulastirdiklarini söyleyerek, “Tüm Oda baskanlarimiza, belediye baskanlarimiza, tüm kurumlarimiza tesekkür ediyorum. Gün birlik günü. Burada birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir koordinasyon ile yardimlar ulastirmaya devam ediyoruz, devam da edecegiz.” dedi.



Kayseri Sanayi Odasi Baskani Mehmet Büyüksimitçi ise depremden sonraki ilk koordinasyon için KAYSO’da ilk toplanti yapildigini hatirlatarak, “Allah bütün sanayici ve isadamlarimizdan razi olsun. Ilk günden beri yardimlar için telefonlarimiz susmuyor. Tir tir yardimlar geliyor. Birçok ilimize buradan yardim ulastirdik. Ciddi sekilde Kizilay’a da nakdi yardimlar yapildi. Gece gündüz burada cansiperane yardimlar ve çalismalar devam ediyor. Ben özellikle KAYMOS Baskanimiz Mehmet Yalçin’a çok tesekkür ederim. Çok ciddi destekleri var.” diye konustu.



OSB Baskani Mehmet Yalçin ise, “Deprem olduktan sonra baskanlarimizla birlikte hemen harekete geçtik. Ayni ve nakdi yardimlar kurdugumuz koordinasyon merkezimize yagmaya basladi.

Su anda Kayseri’den oldukça fazla yardim malzemeleri gönderiyoruz. Bundan dolayi sanayicilerimize, esnaflarimiza sükranlarimizi sunuyoruz. Kayseri ekibi olarak Maras deprem bölgesine sevk ettigimiz yerlere baktik. Oralarda yikim çok büyük. Elimizden ne gelir neler yapariz diye çalismalarimiza daha fazla gayret verdik.” dedi.



Mimarsinan OSB Baskani Lütfü Çarsibasi, “Enkaz altinda hala yasam mücadelesi veren canlar var. Rabbim saglikla çikmayi nasip etsin. Barinma ve gida ihtiyaci ile ilgili yardim çalismalarini baskanlarimizla yürütmeye devam edecegiz. Sanayicilerimiz, esnaf, kurumlar, vatandaslarimiz ve tüm ekibe yardimlari için tesekkür ediyorum. Basarili bir organizasyonla yardimlar yerlerine varmaya devam ediyor.” dedi.



Ülke olarak büyük bir imtihan verdiklerini söyleyen Incesu OSB Baskani Irfan Püsküllü de, “Bu süreçte Kayseri olarak ne kadar kadirsinas ve cefakar, vefakar oldugumuzu gördük. Birliktelikle üstesinden gelemeyecegimiz hiçbir sey yoktur. Gece gündüz kar kis demeden çalisan Baskanlarima, sanayici ve esnaflarimiza ve görünmeyen kahramanlarimiza tesekkür ederim.” dedi.



Kizilay Kayseri Sube Baskani Cafer Beydilli sunlari ifade etti:

“Asrin en büyük depreminden sonra acil bir sekilde birlik içinde tüm kurumlarimiz ve baskanlarimizla çalismaya destek olmaya basladik. Kizilay olarak her zaman baskanlarimizin ve depremzedelerimizin yaninda olmaya her zorluga beraber gögüs germeye devam edecegiz.”
Kaynak: İHA