Inegöl'de Meslek Lisesi Ögrencilerinden Soba Seferberligi

Bursa’nin Inegöl ilçesi Haci Sevim Yildiz 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri depremzedeler için soba üretiyor.

Inegöl'de Meslek Lisesi Ögrencilerinden Soba Seferberligi
Okulun Metal Teknolojisi Alaninda depremzedelerin kullanimi için odun sobasi üretimi tüm hiziyla devam ediyor. Çesitli firmalardan hibe ve satin alma yoluyla saglanan malzemelerle çadir ve konteynir içinde kullanilabilecek sobalar üretiliyor. Ögretmenler ve ögrenciler soba üretimini durmaksizin yaparak depremzedelerin isinmasini saglayacaklar.

Haci Sevim Yildiz 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Pasli, "6 subatta meydana gelen deprem sonrasinda metal teknolojileri ve tesisat teknolojileri iklimlendirme alani ögretmenlerimizle birlikte orada yüregi yanan insanlarimiza yardimci olmak ve onlari isitmak amaciyla su an itibariyle 60 adet soba üretimine basladik, bitmek üzereler. Hedefimiz 200-250 adet soba üretimi yapmak. Malzeme temin ettikçe de bunlarin yazimina devam edecegiz. Ögretmenlerimiz ve ögrencilerimizle birlikte bunlari yapmakla gurur duyuyoruz. Onlar isindikça bizler burada çok daha rahat uyuyacagiz diye düsünüyoruz. Su an çünkü üsüyoruz demeye dahi utaniyoruz. Bizler oradaki insanlarin durumlarini düsündükçe bu sekilde üretimlerimizi devam ettirecegiz insallah. Destekler oldugu sürece daha fazlasini da yapmayi düsünüyoruz. Bakanligimizin da bizlere bu konuda destekleri ve talepleri var. Elimizden geldigince bu islemleri yapmaya çalisacagiz." dedi.

Metal teknolojileri 11. sinif ögrencisi Kerem Melih Taç ise, "10 ildeki depremzedeler için soba yapiyoruz. Yardimlarimiz, katkilarimiz olsun diye hocalarimizla birlikte soba imalati yapiyoruz. Onlar isindikça bizim de yüregimiz isinacak. Onlar için burada çalisiyoruz, soba yapiyoruz. Buradan sobalarimiz gider. Onlarda isinir insallah" dedi.

Kaynak: İHA