Enkazlardan Çikan Kiymetli Esyalar Güvenlik Güçlerine Emanet

Depremin merkez üssü Kahramanmaras’ta enkazlardan çikan degerli esyalar güvenlik güçleri tarafindan tutanakla teslim aliniyor.

Enkazlardan Çikan Kiymetli Esyalar Güvenlik Güçlerine Emanet
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6’lik depremlerin 11’inci gününde arama kurtarma çalismalari devam ediyor. Depremzedeler, kendi canlari kadar emek vererek biriktirdigi kiymetli esyalarini almak için kimi zaman enkazlara giriyor. Güvenlik güçleri de depremzedelerin kiymetli esyalarini onlarin riske girmemesi için enkazlardan çikan esyalari tutanak tutarak muhafaza altina aliyor. Depremzedelerin kiymetli esyalarini kayba ugramamasi ve zarar görmemesi adina muhafaza eden güvenlik güçleri, ziynet esyalari enkazdan çiktigi sekilde tutuyor.

Bu çerçevede depremin siddetine yogun bir sekilde maruz kalan Kahramanmaras’in Onikisubat ilçesinde de güvenlik güçleri tarafindan depremzedelere ait enkazlardan çikan para kasalari ve ziynet esyalar tutanak tutularak Ilçe Emniyet Müdürlügünde toplanmaya baslandi. Depremin ardindan geçen 11 günde 63’ü çelik para kasasi olmak üzere toplam bin 7 ziynet esya enkaz altindan çikarildi. Güvenlik güçlerince koruma altina alinarak büyük bir özveriyle korunup kameralarla izleme altina tutulan ziynet esyalarin bulundugu odaya yalnizca görevli kisiler girebiliyor.

Öte yandan enkaz altindan çikarilan çelik kasalar zaman içerisinde açilarak içerisindeki kiymetli esyalar ayri ayri kayitlar altina alinacak. Ziynet esyalarin alinmasi için bir yillik sürenin dolmasinin ardindan kiymetli esyalar hazineye aktarilacak. Enkaz altindan çikarilan silahlar ise ayni sekilde ruhsat sahipleri verilmek üzere muhafaza edilecek. Sahiplerine ulasilmayan silahlar da alinmasi için bir yillik sürenin dolmasinin ardindan güvenlik güçleri tarafindan imha edilecek.
Kaynak: İHA