Enkazdan Kurtarilan Fatma Bebek, Sanliurfa'daki Amcasina Teslim Edildi

Kahramanmaras merkezli depremlerde 2. gün enkazdan kurtarilan Fatma bebek, anne babasi hayatini kaybettigi için Sanliurfa’daki amcasi ve yengesine teslim edildi.

Enkazdan Kurtarilan Fatma Bebek, Sanliurfa'daki Amcasina Teslim Edildi
Kahramanmaras’in Dulkadiroglu ilçesi Hayrullah Mahallesi’nde yasayan bir ailenin tek çocugu olan Fatma bebek, depremin ardindan komsulari tarafindan enkazdan sag çikarilarak saglik ekiplerine teslim edildi. Annesi Nadya ve babasi Ahmet’e ulasilamayan bebek, kendisi gibi ailelerine ulasilamayarak devlet korumasina alinan 15 bebekle Cumhurbaskanligina ait uçakla Kahramanmaras’tan Ankara’ya götürüldü. Kendisini saglik görevlilerine teslim eden komsunun ismi ve kimliginin tespitini kolaylastiracak bazi bilgilerle beraber "Enkaz bebek" yazili notla Ankara’ya getirilen bebek, gerekli incelemelerin ardindan amcasi Muhammed Abid tarafindan teslim alinarak Sanliurfa’ya getirildi.

Fatma bebegin amcasi Muhammed Abid, "Elhamdülillah, depremin enkazi altindan 2 gün sonra kurtuldu. Kurtulduktan 10 gün sonra izine ulastik. Ben de gerekli evraklar vardi onlari gösterdikten sonra bebegi aldim. Ben amcasiyim. Bebegi teslim aldik. Insallah biz bakacagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA