Depremzedeler Için 2 Bin 759 Ünite Kan Bagisi

Türkiye Kizilay Dernegi Çorlu Sube Baskani Alican Yilmaz, 6 Subat 2023 günü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen asrin felaketinin ardindan duyarli ve hayirsever Çorlu ve Tekirdag halkinin Çorlu Kan Merkezine adeta akin ettigini ifade ederek, 2 bin 759 ünite kan bagisinin toplandigini söyledi.

Depremzedeler Için 2 Bin 759 Ünite Kan Bagisi
"Kizilay Genel Baskan Yardimcisi Ertugrul Bulduk ile birlikte genel merkezimizin görevlendirmesi ile birlikte suan Hatay’da görevlendirildik ve vatandaslarimiz için çalismaya devam ediyoruz" diyen Kizilay Çorlu Sube Baskani Alican Yilmaz, “Kizilay 155 yillik tecrübenin adidir. Kurumsallik, dogru ve zamaninda yerinde müdahale, basibosluk degil de kimin ne zaman ne yapacaginin tek merkezden idaresi, bunlarin hepsinin tek adi Türk Kizilay’idir. Türk Kizilay Çorlu Subesi olarak tarihimizin en büyük dogal afetlerinden biri olan deprem felaketimizin ilk anlarindan itibaren AFAD ve Genel merkezimiz ile koordineli bir sekilde tüm gönüllerimiz ile birlikte sahadaydik. Ilk andan itibaren afet bölgesinde yarali vatandaslarimiza acil ihtiyaç olan kan bagislarini hizli ve etkili bir sekilde toplayip nakletmek için yogun bir çalisma yaptik. Tüm Tekirdag bölgemize hizmet eden Çorlu Kan Merkezimiz olarak 6 Subat 2023 sabahindan itibaren 15 Subat 2023 gün sonuna kadar Çorlu ilçemizden bin 196 ünite, tüm il genelinde Çorlu hariç bin 563 ünite, toplamda 2 bin 759 ünite bagisçilarimizdan kan bagisi geldi. Günlük kan bagisi toplama kapasitesi göz önüne alindigi vakit 10 günde ulasilan bu rakam gurur verici. Bu vesile ile tüm kan bagisi yapan vatandaslarimiza sükranlarimizi iletiyoruz” dedi.

Kizilay Çorlu Subesinin diger yardimlari ile ilgili olarak da bilgiler veren Yilmaz, “Hayirsever Çorlulularimizdan toplanan insani yardim malzemeleri ve depolarimizda bulunan 250 koli kiyafet, 400 adet elektrikli isitici, 650 koli temizlik malzemesini afet bölgesine AFAD ve Çorlu Kaymakamligi ile koordineli olarak sevk ettik. Ilçemiz havalimanina yakit ikmali için inen yurtdisindan gelen arama kurtarma ekipleri ile ilgilenerek Türk milletimizin misafirperverligini ve sükranlarini kendilerine hissettirdik. Kaymakamligimizin bünyesinde olusturulan yardim malzemesi depolarinda gönüllülerimiz ile birlikte çalismalara katilarak yardim ettik” diye konustu.

Kizilay Çorlu Sube Baskani Alican Yilmaz ayrica, “15 Subat 2023 sonu itibari ile afet bölgesinden tahliye edilerek ilçemize gelen 489 vatandasimiza kiyafet ve gida yardiminda bulunduk. Ilçemize gelip ev kiralayan 50 ailemize ev esyasi desteginde bulunduk. Tüm halkimizdan, vatandaslarimizdan, hayirseverlerimizden az çok demeden desteklerini devam ettirmelerini istiyoruz. Ilçemize gelen ve gelmeye devam eden depremzedelerimiz hepimizin misafiridir. Çorlu’muzun misafirperverligini onlara göstermemiz gerekmektedir. Yasadiklari aciyi unutturamayiz belki ama hafifletmek için birlik beraberlik içinde tam destek olmamiz gerekmektedir. Nakdi, ayni bagislarinizi Atatürk Meydanindaki Sube Merkezimize, kan bagislarinizi Cumhuriyet Parki kösesindeki Çorlu Kan Merkezimize yapmaya devam edebilirsiniz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA