Depremin 248. Saatinde Enkazdan Çikarilan 17 Yasindaki Aleyna Ölmez Konustu

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan 248’inci saatte arama kurtarma ekiplerince enkazdan çikarilan Aleyna Ölmez, “Iyiyim, tesekkür ederim. Bir sey yoktu elimde. Kendi kendime vakit geçirmeye çalistim” derken, doktorlar da Ölmez’in durumunun iyi oldugunu kaydetti.

Depremin 248. Saatinde Enkazdan Çikarilan 17 Yasindaki Aleyna Ölmez Konustu
Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan arama ve kurtarma çalismalari 11. günde de devam ediyor. Bu çerçevede Kahramanmaras’a bagli Dulkadiroglu ilçesi Kayabasi Mahallesi Atabey Apartmani’nda depremin 248’inci saatinde ekiplerce enkazdan çikarilan 17 yasindaki Aleyna Ölmez, Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi Hastanesine götürüldü. Doktorlar, Ölmez’in ilk tedavisini çocuk acilde yapti.

Tedavi esnasinda basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Ölmez, iyi durumda oldugunu belirterek, “Tesekkür ederim. Bir sey yoktu elimde. Kendi kendime vakit geçirmeye çalistim” dedi.

Ölmez’in teyzesi Güler Duman ise "Mutluyuz çok sükür, insallah hayirlisiyla tamamen ayaga kalkarsa daha da mutlu oluruz. Çok sükür, bin sükür dualarimizin karsiligi oldu. Allah’a 11 gündür dua ediyorduk, hamdolsun, çok sükür saglikli bir sekilde kavusabildik” ifadelerini kullandi.

Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Dilber, Ölmez’in saglik durumuna iliskin, vücut ve böbrek bozulmamasinin kendilerini sasirttigini kaydederek, “Inanilmaz bir sey. Saglik durumu çok iyi. Ilk geldiginde ’Aleyna nasilsin?’ dedim, ’Hocam çok iyiyim’ dedi.

Her geçen saat daha iyi oluyor. Çok daha iyi. Simdi, Ankara’ya gönderiyoruz. Biraz travma var tabii. Travmanin etkileri nedeniyle biraz bu ortamdan uzaklastirmak da gerekiyor. Vücudunda çok önemli bir kirigi yok. Beyin fonksiyonlari iyi. Bütün organlari iyi durumda. Daha iyi bir ortama çekmek istiyoruz onu” diye konustu.

Kaynak: İHA