Depremde Hayatini Kaybeden Fethiyeli Saglik Görevlisi Topraga Verildi

Merkez üssü Kahramanmaras olan ve toplam 10 ilde büyük yikima neden olan depremde Hatay, Antakya Egitim Arastirma Hastanesi Ek Binasindaki son nöbeti sirasinda enkaz altinda kalarak hayatini kaybeden Fethiyeli Saglik Memuru Muzaffer Kilinç (44), Fethiye’ye getirilerek dualarla topraga verildi. Agabeyi Muammer Kilinç kardesinin cesedini en son çikarabildiklerini belirterek, “Hastasini birakip gidememis. Korunmak için masanin altina girmis ama orada hayatini kaybetmis“ ifadelerinde bulundu.

Depremde Hayatini Kaybeden Fethiyeli Saglik Görevlisi Topraga Verildi
Hatay Antakya’da görev yapan saglik Memuru Muzaffer Kilinç (44), Antakya Egitim Arastirma Hastanesi Ek Binasinda nöbet sirasinda depreme yakalandi. Ek binanin göçmesiyle enkaz altinda kalan Kilinç’in cenazesine 10 gün sonunda ulasilabildi. Depremin ardindan hemen Hatay’a giden agabeyi Muammer Kilinç, kardesi Fatih Kilinç büyük ugraslar sonucu Muzaffer Kilinç’in cenazesini enkazdan çikarabildiklerini söyledi.

Muzaffer Kilinç’in cenazesi Antakya’dan önce anne ocagina getirildi.

Burada Kur’an-i Kerim okunup helallik alinmasinin ardindan cenaze Hallaç Mezarligi’na götürüldü.

Depremde hayatini kaybeden saglik memuru Muzaffer Kilinç’in Hallaç Mezarliginda kilinan cenaze namazina ailesi, Fethiye Ilçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadasoglu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Engelli ve Yasli Bakim Hizmetleri Eski Genel Müdür Yardimcisi Avni Özkaya, AK Parti Fethiye Ilçe Baskani Turgay Öztürk, siyasi parti ilçe baskan temsilcileri, saglik görevlileri ve sevenleri katildi.

“Hastalarini birakip gidememis"

Depremde hayatini kaybeden Muzaffer Kilinç’in agabeyi Muammer Kilinç, Hatay’da gördügü manzaranin çok kötü oldugunu ifade ederek, “Kardesimi kendi ellerimizle çikardik. Üstteki cenazeleri de aldik. 8 katli binanin zemin katinda görevdeymis. 2 hastasina bakarken yakalanmis. Bir masanin altina siginmaya çalismis. Hastalarini birakamamis. En son olarak kardesimin cenazesini alabildik. Bu binada tüm cenazeler çikarildi. Enkazda kimse kalmadi. Hatay ölü sehir gibiydi. Orada yasam yok. Hastasini birakip gidememis" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA